• Presupusul autor al Pentagon Leaks a fost arestat de FBI.
  • Este vorba de un tânăr de 21 de ani, membru al Gărzii Naționale Aeriene.
  • Agenţiile de securitate naţională din SUA şi Departamentul de Justiţie investighează aceste scurgeri de documente secrete.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al SUA l-a reţinut joi la North Dighton (statul Massachusetts) pe presupusul autor al recentei scurgeri de documente militare secrete ale Pentagonului, stânjenitoare pentru Washington şi care pare a fi cea mai gravă breşă în sistemul american de securitate din ultimul deceniu, scrie AXIOS.

Reţinerea suspectului a fost anunţată de FBI printr-un comunicat, fără a preciza identitatea acestuia. Dar presa asigură că numele său este Jack Teixeira, în vârstă de 21 de ani, membru al membru al Gărzii Naţionale Aeriene din Massachusetts.

Persoana care a divulgat documente clasificate ale serviciilor secrete americane care au dus la declanşarea unei anchete de securitate naţională este un tânăr pasionat de arme, în jur de 21 de ani, care a lucrat la o bază militară, scrie Bizday, care citează Reuters.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Conform unor oficiali citați de presa internațională, tânărul militar va fi cel mai probabil arestat în orele următoare în Massachusetts. Numele acestuia este Jack Teixeira și are 21 de ani. Până la această oră nu a fost pus sub acuzare.

Persoana era cunoscută sub pseudonimul OG, argou pentru Original Gangster, sau un tradiţionalist de şcoală veche.

Oficialii americani au mai declarat că acesta, deși este foarte tânăr, a avut acces la informații extrem de sensibile prin rolul său de tehnician IT. FBI a refuzat să comenteze aceste informații. Jack Teixeira a condus grupul privat online Thug Shaker Central de pe Discord, în care 20-30 de persoane, majoritatea bărbaţi tineri şi adolescenţi, discutau despre jocuri video, dar și despre arme de foc și despre teme rasiale.

Pe acel grup, Teixeira ar fi publicat documente secrete ale Pentagonului, în ceea ce pare a fi o una dintre cele mai mari scurgeri de informații secrete din ultimii ani. Analiștii consideră că, pe termen lung, această scurgere va avea efecte extrem de dăunătoare pentru comunitatea internațională.

Agenţiile de securitate naţională din SUA şi Departamentul de Justiţie investighează aceste scurgeri de documente secrete pentru a evalua prejudiciul adus securităţii naţionale şi relaţiilor cu aliaţii SUA şi cu alte ţări, inclusiv cu Ucraina.

Citește și:

Un capitol din Biblie, nemaivăzut până acum, a fost descoperit folosind lumina UV

FOTO. Jessica Simpson, mai slabă ca niciodată în urma unei diete. Apropiații, „îngrijorați” de pierderea drastică în greutate

Ce decizie radicală au luat Prințul William și Regele Charles față de Prințul Harry după interviul cu Oprah