• Jens Stoltenberg ar putea rămâne secretar general al NATO, încă un an.
  • Stoltenberg este în funcție din 2014, iar al doilea mandat în funcție trebuia să se încheie în septembrie 2022.
  • Săptămâna trecută, secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, și-a anunțat interesul pentru postul de secretar general al NATO.

Jens Stoltenberg ar putea rămâne secretar general al NATO încă un an, scrie Reuters. În acest timp, aliații speră să ajungă la un acord cu privire la candidatura succesorului.

Stoltenberg se bucură de un sprijin larg în NATO și rămâne un lider eficient, conform unei surse Reuters. „Administrația SUA ajunge la concluzia că Stoltenberg rămâne încă un an”, a declarat agenției un oficial american, care a cerut anonimatul.

Probabilitatea ca lui Stoltenberg să i se ceară să rămână în funcție crește pe măsură ce summitul NATO, care va avea loc la Vilnius în perioada 11-12 iulie, se apropie. Secretarul general al NATO va trebui să mențină unitatea țărilor membre ale alianței în sprijinul Ucrainei, pe de o parte, și să prevină o escaladare care ar duce la un război cu Rusia.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Săptămâna trecută, secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, și-a anunțat interesul pentru postul de secretar general al NATO. Tot printre candidații la funcția de prim-ministru al Danemarcei, Mette Frederiksen.

Stoltenberg este în funcție din 2014, iar al doilea mandat în funcție trebuia să se încheie în septembrie 2022, dar a fost prelungit cu un an în lumina războiului Rusiei împotriva Ucrainei. El a declarat că nu intenționează să-și propună candidatura pentru un nou mandat.

Citește și: