• Vineri, s-au auzit explozii în capitala Ucrainei, Kiev.
  • Armata ucraineană afirmă că sistemul de apărare aeriană a capitalei este în funcțiune.
  • O delegație de lideri africani vizitează capitala Kiev într-o misiune de pace.

UPDATE

Ucraina susține că a doborât șase rachete Kinzal, șase rachete Kalibr și două drone de recunoaștere trimise de Rusia în atacul asupra Kievului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Vineri, s-au auzit explozii în capitala Ucrainei, Kiev. Armata ucraineană afirmă că sistemul de apărare aeriană a capitalei este în funcțiune.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a postat pe Telegram că a avut loc o explozie în cartierul Podilsky din oraș, iar alte rachete sunt pe drum, scrie BBC.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

„Raportăm explozie în capitală. În cartierul Podil. Rachetele continuă să zboare spre Kiev.”, a scris Kliciko pe Telegram.

Nu a fost clar dacă acestea au fost sunetul interceptărilor de către sistemele de apărare aeriană sau au fost impacturi la sol.

Rachete de mare precizie zboară la joasă înălțime, spun forțele aeriene ucrainene.

Înregistrarea video ar fi fost făcută în timpul unei alerte antiaeriene active.

O delegație de lideri africani vizitează capitala Kiev într-o misiune de pace.

Delegații din șapte țări africane, printre care Africa de Sud, Egipt și Senegal, urmează să se întâlnească în cursul zilei de astăzi cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky pentru a propune compromisuri pentru un acord de pace.

Mâine urmează să viziteze Sankt Petersburg. Forțele aeriene spun că rachetele de mare precizie zboară la mică distanță de sol, ceea ce le-ar putea face mai greu de detectat.

Dmytro Kuleba a declarat că atacul cu rachete rusești din timpul vizitei liderilor africani în capitala ucraineană a fost un mesaj pentru Africa: „Rusia caută doar războiul, nu pacea”.

Oamenii se adăpostesc în subsolul spitalelor.

Citește și