• Cei cinci oficiali au discutat despre tacticile pe care le folosește Rusia în Ucraina, spunând că acestea sunt brutale.
  • Țările pe care le reprezintă continuă să ofere sprijin Ucrainei prin asistențp umanitară și de securitate.
  • Vineri, președintele Joe Biden va merge în Polonia.

Președintele Joe Biden a vorbit astăzi cu președintele Emmanuel Macron al Franței, cancelarul Olaf Scholz al Germaniei, prim-ministrul Mario Draghi al Italiei și prim-ministrul Boris Johnson al Regatului Unit. Liderii au discutat despre preocupările lor serioase cu privire la tacticile brutale ale Rusiei în Ucraina, inclusiv atacurile sale asupra civililor.

Aceștia au subliniat sprijinul lor continuu pentru Ucraina, inclusiv prin acordarea de asistență de securitate ucrainenilor care își apără țara de agresiunea rusă și asistență umanitară milioanelor de ucraineni care au fugit de violență. Liderii au analizat, de asemenea, eforturile diplomatice recente în sprijinul efortului Ucrainei de a ajunge la încetarea focului.

„Premierul Italiei, Mario Draghi, a avut în această după-amiază o conversaţie prin telefon cu preşedintele SUA, Joe Biden, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, şi cu premierul britanic, Boris Johnson, în cadrul acţiunilor de pregătire a summitului NATO de joi şi în perspectiva participării preşedintelui Biden la reuniunea Consiliului European„, anunţă Guvernul italian, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Biden se va deplasa în Polonia după întâlnirea pe care a avut-o la Bruxelles cu aliații NATO, liderii G7 și liderii Uniunii Europene în această săptămână. El va ajunge în Polonia vineri, 25 martie, unde este așteptat să se întâlnească cu președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Joe Biden va discuta cu președintele Poloniei, Duda, despre răspunsul internațional la criza umanitară și a drepturilor omului pe care a creat-o războiul nejustificat și neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei (potrivit Casei Albe).

„Acesta este un moment critic pentru a accelera activitatea noastră de îmbunătățire a securității cibernetice interne și de consolidare a rezilienței noastre naționale. Am avertizat anterior cu privire la posibilitatea ca Rusia să desfășoare activități cibernetice rău intenționate împotriva Statelor Unite, inclusiv ca răspuns la costurile economice fără precedent pe care le-am impus Rusiei alături de aliații și partenerii noștri. Face parte din cartea de joc a Rusiei. Astăzi, administrația mea reiterează aceste avertismente pe baza unor informații în continuă evoluție, potrivit cărora guvernul rus explorează opțiuni pentru potențiale atacuri cibernetice”, a transmis președintele Joe Biden.