• Biden a lăudat Congresul pentru că a aprobat proiectul de lege cu sprijin bipartizan în ambele camere.
  • Semnarea proiectului de lege a avut loc la câteva ore după ce Senatul a aprobat propunerea cu un vot bipartizan de 88 la nouă.
  • A fost o zi plină de răsturnări de situație, dar poporul american poate răsufla ușurat – nu va exista nicio închidere”, a declarat liderul democraților din Senat, Chuck Schumer.

Joe Biden a semnat sâmbătă un proiect de lege care prelungește finanțarea guvernului pentru 45 de zile, evitând astfel o închidere a administrației federale. Biden a lăudat Congresul pentru că a aprobat proiectul de lege cu sprijin bipartizan în ambele camere, chiar dacă i-a criticat pe republicanii din Camera Reprezentanților pentru că au refuzat să colaboreze cu democrații până în ultimul minut posibil, informează The Guardian.

În această seară, majoritățile bipartizane din Camera Reprezentanților și Senat au votat pentru a menține guvernul deschis, prevenind o criză inutilă care ar fi provocat dureri inutile pentru milioane de americani care muncesc din greu”, a declarat Biden într-un comunicat. Aceasta este o veste bună pentru poporul american. Dar vreau să fiu clar: nu ar fi trebuit să ne aflăm niciodată în această situație.”

Semnarea proiectului de lege a avut loc la câteva ore după ce Senatul a aprobat propunerea cu un vot bipartizan de 88 la nouă, depășind cu ușurință pragul de 60 de voturi necesar pentru a fi adoptată. Nouă senatori, toți republicani, s-au opus.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Camera a votat – 335 la 91

A fost o zi plină de răsturnări de situație, dar poporul american poate răsufla ușurat – nu va exista nicio închidere”, a declarat liderul democraților din Senat, Chuck Schumer, după vot. Bipartidismul nostru a făcut posibil acest lucru și a arătat Camerei că trebuie să acționeze”.

Sâmbătă după-amiază, propunerea a fost adoptată de Camera Deputaților cu un vot bipartizan copleșitor de 335 la 91, 209 democrați, alături de 126 de republicani, susținând legislația. Nouăzeci de republicani din Cameră s-au opus proiectului de lege.

Proiectul de lege – prezentat sâmbătă dimineață de președintele republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy – va prelungi finanțarea până la 17 noiembrie și va aloca 16 miliarde de dolari pentru ajutor în caz de dezastru. Proiectul de lege nu include fonduri suplimentare pentru Ucraina, care a devenit o sursă de indignare în rândul legislatorilor de dreapta dură.

Citește și