• Joe Biden a vorbit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Biden: „Am subliniat necesitatea de a crește imediat fluxul de asistență umanitară din Gaza”.
  • Atât Casa Albă, cât și biroul primului ministru israelian au declarat că a avut loc un apel duminică.
  • Anterior, consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat pentru CNN că Biden va sublinia „necesitatea ca IDF să depună toate eforturile posibile pentru a distinge între teroriști și civilii palestinieni.

Președintele american Joe Biden a vorbit cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu în ceea ce se crede că este prima lor conversație de când Israelul și-a intensificat atacul militar asupra Gazei.

Atât Casa Albă, cât și biroul primului ministru israelian au declarat că a avut loc un apel duminică.

Biden a declarat: „ Mai devreme, am vorbit cu prim-ministrul Netanyahu despre evoluțiile din Gaza: am discutat despre eforturile de a asigura eliberarea ostaticilor și de a ajuta americanii din Gaza să plece în siguranță și am subliniat necesitatea de a crește imediat și semnificativ fluxul de asistență umanitară către civilii din Gaza.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Am reiterat că Israelul are tot dreptul de a-și apăra cetățenii de terorism și responsabilitatea de a face acest lucru într-o manieră compatibilă cu dreptul internațional umanitar, care acordă prioritate protecției civililor.”

Anterior, consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat pentru CNN că Biden va sublinia „necesitatea ca IDF să depună toate eforturile posibile pentru a distinge între teroriști și civilii palestinieni în timpul operațiunii terestre din Gaza”.

„Au fost morți mii de civili palestinieni în acest conflict și aceasta este o tragedie absolută”, a spus Sullivan. „Oamenii aceia nu meritau să moară. Acești oameni merită să trăiască o viață în pace, siguranță și demnitate.”

Citește și: