• Activitatea creierului se dublează, iar ritmul cardiac crește în experiențele la limita morții.
  • Experiențele de la limita morții sunt studiate științific la Universitatea din Michigan.
  • 90% dintre persoanele care au trecut pe lângă moarte spun că au simțit liniște și pace.

Experiențele la limita morții ne dezvăluie un fenomen care este studiat de mai mulți ani de cercetători. Activitatea cerebrală se dublează, iar persoana în cauză trece adesea printr-o experiență care îi schimbă viața. Mărturiile persoanelor care au fost la un pas de moarte sunt luate în serios de oamenii de știință.

Cea mai importată descoperire a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea din Michigan, care au monitorizat două femei de 24 și 77 de ani în ultimele momente ale vieții. Aparatele au înregistrat un ritm cardiac accelerat. Activitatea creierului arată o creștere a undelor gamma, emise dintr-o zonă posterioară a creierului, asociata cu conștiința, gândurile, meditația sau amintirile.

Electroencefalografia de ultimă generație (EEG) utilizată pentru acest studiu oferă concluzii surprinzătoare. Ne invită să luăm în considerare experiențele în apropierea morții (NDE) dintr-o nouă perspectivă. Dacă această parte a creierului este simțită, înseamnă că pacientul și mintea pot simți senzațiile inimii lor, spune Jimo Borjigin, autorul principal al studiului, menționând că această parte a creierului este cum s-ar spune „în flăcări” în ultimele momente ale vieții.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Există tot mai mult interes pentru a cerceta ceea ce au simțit oamenii care au fost pe punctul să moară și există 4 laboratoare in lume care aduna aceste marturii. Ultimele momente de viață combină elemente mistice și spirituale la toți indivizii, indiferent de religia lor, de nivelul lor de educație sau de viața lor.
Descrierile lor se aseamănă până la un punct. Anumite detalii sunt atât de recurente încât ar putea sugera o formă de mimetism: aureola intensă de lumină albă, tunelul, bumbacul, liniștea și o prezență inefabilă a iubirii. Există, de asemenea, dispariția oricărei dureri și frici.

Concluziile oamenilor de știință

În urmă cu aproximativ douăzeci de ani, au fost definite 16 criterii obiective pentru a evalua validitatea unui IME. În 90% din cazuri, „experimentatorii” – așa cum sunt numiți în mini-comunitatea științifică care se străduiește să explice aceste fenomene – experimentează un sentiment de pace și liniște, o bunăstare intensă; 76% dintre ei mărturisesc o lumină radiantă și trecere printr-un tunel, precum și, pentru unii, o „decor” (senzație de părăsire a corpului fizic).

Timpul este abolit, punctul de neîntoarcere se apropie, plenitudinea este deja atrasă în bumbacul său, asociată cu impresia de a înțelege în sfârșit totul despre sine și univers. Contactul este pecetluit cu cei care au murit definitiv, ubicuitatea ne permite să călătorim în marele întreg… Sunt trecute în revistă reperele esențiale ale existenței. Toate acestea sunt trăite în câteva secunde pământești când suntem deja considerați morți.

Citește și: