• Joe Biden a folosit aparatul marți seară, au declarat oficiali de la Casa Albă.
  • Liniile de amprentă de pe fața sa erau evidente când a plecat miercuri dimineață pentru un discurs în Chicago.
  • Un aparat CPAP este un dispozitiv motorizat care pompează aer printr-o mască pentru a deschide căile respiratorii ale celui care doarme.

Președintele Joe Biden a început în ultimele săptămâni să folosească noaptea un aparat de presiune pozitivă continuă în căile respiratorii, sau CPAP, pentru că se confruntă cu apneea de somn, a anunțat miercuri Casa Albă. Dezvăluirea vine după ce urme de la mască au fost vizibile pe fața președintelui la plecarea de la Casa Albă, scrie Times of Israel.

Președintele a dezvăluit încă din 2008 un istoric de apnee în somn, o afecțiune potențial gravă, dar comună, în care respirația se poate opri și începe în timpul nopții. Biden a folosit aparatul marți seară, au declarat oficiali de la Casa Albă. Liniile de amprentă de pe fața sa erau evidente când a plecat miercuri dimineață pentru un discurs în Chicago.

Un aparat CPAP este un dispozitiv motorizat care pompează aer printr-o mască pentru a deschide căile respiratorii ale celui care doarme. Aproximativ 5 milioane de americani le-au încercat. Deși istoricul său cu această afecțiune a fost dezvăluit de mult timp, nu a apărut în timpul celui mai recent examen medical din februarie. Când era vicepreședinte, medicii au observat că Biden avea un ritm cardiac neregulat, probabil legat de apnee.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Președintele, în vârstă de 80 de ani, candidează pentru realegere și este cea mai în vârstă persoană care a deținut vreodată cea mai înaltă funcție a națiunii.

Aproximativ 30 de milioane de persoane din SUA ar suferi de această afecțiune, deși doar aproximativ 6 milioane sunt diagnosticate cu această afecțiune, potrivit Asociației Medicale Americane. La persoanele care suferă de această afecțiune, mușchii gâtului și ai limbii se relaxează și blochează căile respiratorii în timpul somnului, cauzate de obezitate, îmbătrânire sau structura facială.

Citește și