• Joe Biden a declarat joi că, deși este îngrijorat de scurgerea unor documente guvernamentale sensibile, „nu există nimic actual, din câte știu eu, care să aibă consecințe majore” .
  • A fost prima reacție publică a președintelui Biden după o scurgere de documente clasificate din interiorul Pentagonului.
  • Responsabil pentru scurgerea în public a mai multor documente clasificate ale Departamentului Apărării SUA este un tânăr care are în jur de 20 de ani.

O anchetă „în toată regula” este în desfășurare în comunitatea de informații, cu sprijinul Departamentului de Justiție, privind scurgerea de documente secrete în care sunt dezvăluite inclusiv planurile Ucrainei pentru contraofensiva de primăvară, a afirmat Joe Biden, într-o declarație de presă făcută joi, la Dublin unde se află într-o vizită de stat, scrie The Independent.

A fost prima reacție publică a președintelui Joe Biden după o scurgere de documente clasificate din interiorul Pentagonului care au fost postate pe mai multe rețelele sociale.

„Sunt îngrijorat că s-a întâmplat, dar nu există nimic de actualitate, despre care să fiu conștient, care să aibă consecințe majore” , a declarat Biden, în timp ce se afla în Dublin.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Biden a remarcat că are loc o anchetă „în toată regula” cu comunitatea de informații și cu Departamentul de Justiție. „Ne apropiem” , a spus el de unele concluzii. „Dar nu am un răspuns. ”

Potrivit WSJ, responsabil pentru scurgerea în public a mai multor documente clasificate ale Departamentului Apărării SUA este un tânăr care are în jur de 20 de ani și care a lucrat la o bază militară.

Cine a scurs secretele SUA pe Discord

Tânărul a postat documente clasificate pe platforma de mesagerie Discord, populară în rândul amatorilor de jocuri video, într-un grup cu circa 25 de bărbaţi şi băieţi care împărtăşeau „o pasiune comună pentru arme, echipament militar şi Dumnezeu” .

Documentele secrete scurse de la Pentagon vizează evaluări şi rapoarte ale serviciilor de informaţii americane în legătură cu războiul din Ucraina, dar și informații sensibile despre China, Orientul Mijlociu şi Africa.

Acestea circulă de câteva săptămâni pe Discord şi pe alte platforme, inclusiv pe aplicaţia de mesagerie online 4Chan, Telegram şi Twitter, însă existența lor a fost semnalată de cotidianul american The New York Times la sfârșitul săptămânii trecute.

De atunci, au apărut mai multe detalii din documente care vorbesc inclusiv despre spionarea șefului ONU de către Washington, cum militari din trupe speciale ale mai multor state NATO au acționat în Ucraina sau conflictele profunde din guvernul rus.

Citește și:

Un capitol din Biblie, nemaivăzut până acum, a fost descoperit folosind lumina UV

Regele Charles al III-lea a decis. Nu își invită fosta cumnată, Ducesa de York, la încoronare

FOTO. Jessica Simpson, mai slabă ca niciodată în urma unei diete. Apropiații, „îngrijorați” de pierderea drastică în greutate