• Masacrul din 24 mai 2022 a fost cel mai mortal atac armat într-o școală din SUA din ultimii aproape un deceniu.
  • Asaltul s-a încheiat atunci când ofițerii de poliție au intrat în cele din urmă în clasă și l-au împușcat mortal pe suspect.
  • O interdicție națională anterioară privind armele de asalt a fost adoptată în 1994, dar a expirat un deceniu mai târziu.

Președintele Joe Biden și-a reînnoit apelul pentru interzicerea armelor de asalt, în timp ce el și soția sa, Jill, au organizat miercuri un eveniment la Casa Albă pentru a comemora cele 21 de victime împușcate mortal într-o școală primară din Uvalde, Texas, în urmă cu un an, scrie Alarabiya News.

Masacrul din 24 mai 2022, în care un bărbat în vârstă de 18 ani a deschis focul cu o pușcă semiautomată de tip AR-15 în interiorul școlii primare Robb, ucigând 19 copii și doi profesori, a fost cel mai mortal atac armat într-o școală din SUA din ultimii aproape un deceniu. Asaltul s-a încheiat atunci când ofițerii de poliție, care au așteptat mai mult de o oră pentru a intra în forță și a-l confrunta direct pe atacator – chiar dacă copiii ascunși înăuntru au sunat în mod repetat la numărul de urgență 911 pentru ajutor – au intrat în cele din urmă în clasă și l-au împușcat mortal pe suspect.

Răspunsul forțelor de ordine la atacul de la școala din Uvalde a fost considerat pe scară largă ca fiind dezastruos. Tragedia reprezintă cel mai sângeros episod de violență armată din ultimul an, chiar dacă incidentele de împușcături în masă și amenințările cu vărsare de sânge armat au devenit prea banale în viața americană, făcând din exercițiile de rutină cu trăgători activi” în școli și alte instituții.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Joe Biden cere interdicția armelor de foc în toate stateșe

Nu putem pune capăt acestei epidemii până când Congresul nu va adopta legi de bun simț privind siguranța armelor de foc și nu va ține armele de război departe de străzile noastre și din mâinile oamenilor periculoși (și) până când statele nu vor face același lucru”, a declarat Joe Biden.

Joe Biden a repetat apelul său pentru ca Congresul să interzică puștile de asalt AR-15 și încărcătoarele de muniție de mare capacitate. Ucigașul numărul unu al copiilor este arma”, a spus Biden. Este timpul să acționăm. Este timpul să ne facem vocile auzite. Nu ca democrați sau republicani, ci ca prieteni, ca vecini, ca părinți, ca concetățeni americani”, a spus el.

O interdicție națională anterioară privind armele de asalt a fost adoptată în 1994, dar a expirat un deceniu mai târziu. Joe Biden a menționat că a planificat un serviciu memorial în acest weekend, marcând aniversarea morții fiului său Beau, care a murit din cauza unei tumori cerebrale, în 2015.

Citește și: