• Biden o ține din summit în summit. A fost la Helsinki, unde s-a întâlnit cu liderii nordici din Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia și Islanda.
  • Finlanda e cel mai nou membru NATO și întrerupe astfel 70 de ani de nealiniere militară.
  • De cealaltă parte a baricadei, Rusia acuză NATO că folosește tehnici din războiul rece ca să o izoleze.

Biden o ține din summit în summit. A fost la Helsinki, unde s-a întâlnit cu liderii nordici din Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia și Islanda.

Finlanda e cel mai nou membru NATO și întrerupe astfel 70 de ani de nealiniere militară. Iar asta înseamnă că NATO aproape și-a dublat granița cu Rusia. Și Suedia a primit vești bune la Vilnius, Turcia și-a retras opoziția față de admiterea ei în NATO.

De cealaltă parte a baricadei, Rusia acuză NATO că folosește tehnici din războiul rece ca să o izoleze.
Serghei Lavrov spune că puterile occidentale s-au hotărât să împartă lumea în democrații și autocrații.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
SÂMBĂTĂ VEZI FINALA EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Spune că folosirea de avioane F-16 în Ucraina va fi tratată ca o amenințare nucleară și că Rusia va răspunde cu toate mijloacele pe care le are.

Din august, piloții militari de F-16 se vor antrena și în România, s-a decis la Vilnius. Tot la noi, peste 750 de militari din forțele aliate participă, începând de mâine, la exercițiul tactic anual „Poseidon 2023”.

Iar Ucraina anunță că a plasat 30 de câmpuri de mine antitanc la granița cu Belarus. Motivul e simplu: Nu avem prieteni de cealaltă parte a frontierei.

Citește și: