• Biden intenționează să-și termine lucrurile planificate în timpul primului său mandat.
  • Biden vrea să extindă serviciile de îngrijire a copiilor și colegiile comunitare.
  • Trump se concentrează pe problemele de frontieră și pe reformarea guvernului federal.

Președintele Joe Biden are o mulțime de lucruri neterminate din primul său mandat pe care intenționează să le continue, dacă va fi reales, scrie AP.

„În această seară, există oameni nevinovați din întreaga lume care speră datorită nouă, care cred într-o viață mai bună datorită nouă, care sunt disperați să nu fie uitați de noi”, a declarat Joe Biden, într-un discurs recent.

Reporterul Associated Press la Casa Albă, Chris Megerian, spune că Biden vrea să extindă, printre altele, serviciile de îngrijire a copiilor, colegiile comunitare și beneficiile medicamentelor prescrise pentru americani.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
MĂNÂNCI MAI PUȚIN, TRĂIEȘTI MAI MULT?

„Președintele Biden vrea, de asemenea, să lucreze într-o mulțime de alte probleme dificile într-un potențial al doilea mandat. El vrea să readucă în discuție interzicerea armelor de asalt, lucru căruia republicanii s-au opus. De asemenea, vrea să facă presiuni pentru creșterea impozitelor pentru cei bogați, o altă problemă controversată, un lucru la care s-au opus și republicanii”.

Donald Trump vine cu o viziune diferită

Între timp, fostul președinte al SUA, Donald Trump urmărește idei diferite pentru viziunea sa asupra Americii.

„Amintiți-vă că nu noi suntem cei care punem în pericol democrația americană, ci noi suntem cei care o salvăm. Noi o salvăm”, a fost declarația fostului președinte, într-un discurs recent.

Jill Colvin, reporterul de politică națională al Associated Press, spune că Trump se concentrează în continuare pe problemele de frontieră și pe reformarea guvernului federal, dar există și câteva idei noi pe care le promovează în campanie.

„El a vorbit și despre alte idei, cum ar fi noi orașe futuriste pe terenuri federale, noi tabere gigantice pentru persoanele fără adăpost în afara orașelor. Astfel, aceste idei variază de la lucruri la care v-ați putea aștepta de la el la unele mai interesante, idei despre care candidații la președinție nu vorbesc de obicei”.

Citește și