• Primarul Brăilei postează pe Facebook mesaje anti-mască
  • La polul opus, prefectul de Argeș se laudă cu cele mai puține cazuri noi
  • În Argeș a fost impusă purtarea măștii încă din iulie
  • Un fost primar din județul Botoșani și-a făcut rudele cetățeni de onoare

Nu degeaba există expresia „A nimerit orbul Brăila”. Totul e posibil în orașul în care primarul nu dă doi bani pe reguli.

„Victorie! Fără mască în Brăila. O poartă doar cine vrea! Decât o viață slugă, mai bine 4 anivultur!”. Așa se exprimă Viorel Dragomir pe Facebook.

Vulturul, după cum singur își spune, încurajează lumea să renunțe la mască în zonele mai puțin aglomerate.

La polul opus se află prefectul de Argeș, care încă din iulie a impus purtarea măștii în aer liber pentru toate grupurile mai mari de două persoane. Argeș este acum județul cu cele mai puține cazuri noi de infectări.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Emanuel Soare, Prefectul județului Argeș: „Noi încă din iulie am luat această măsură, a fost nepopulară, a fost dificil. Noi fiind primul județ, mulți au avut impresia că nu știm ce facem, că nu știm să gestionăm, pentru că nu aveam termen de comparație. Avem puține cazuri, avem o medie în luna octombrie de 22 de cazuri pe zi.”

În altă ordine de idei, fostul primar din Dimăcheni, județul Botoșani, și-a premiat 35 de apropiați cu titlul de cetățeni de onoare. Care a fost miza? Oamenii ăștia nu vor mai plăti taxe la stat toată viața lor.