- Kadîrov se descrie ca fiind omul preşedintelui rus Vladimir Putin.
- Kadîrov a fost acuzat, în repetate rânduri, de Statele Unite şi de Uniunea Europeană de abuzuri privind drepturile omului, pe care le neagă.
- Moscova a purtat două războaie cu separatiştii din Cecenia, o regiune majoritar musulmană, din sudul Rusiei, după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991.
Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene, a spus că tactica este alta. În prezent, trupele eliberează complet regiunile Luhansk şi Doneţk și se concentrează asupra cuceririi Kievului.
Advertisment
„Va avea loc o ofensivă, nu numai asupra Mariupol, ci şi asupra altor locuri, oraşe şi sate. Luhansk şi Doneţk – le vom elibera complet în primul rând … şi, apoi, vom cuceri Kievul şi toate celelalte oraşe”, a declarat Kadîrov într-un videoclip postat pe canalul său Telegram, potrivit Mediafax.
Kadîrov, ce se descrie ca fiind omul preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat că nu ar trebui să existe niciun dubiu cu privire la Kiev. „Vă asigur: nu se va face niciun pas înapoi”, a spus Kadîrov, potrivit traducerii Reuters. Kadîrov a fost acuzat, în repetate rânduri, de Statele Unite şi de Uniunea Europeană de abuzuri privind drepturile omului, pe care le neagă.
Recomandări
Kadîrov a devenit partener al lui Putin, după ce țările pe care le conduc au fost în război
Moscova a purtat două războaie cu separatiştii din Cecenia, o regiune majoritar musulmană, din sudul Rusiei, după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991. De atunci, însă, a vărsat sume uriaşe de bani în regiune pentru a o reconstrui şi i-a acordat lui Kadîrov o autonomie semnificativă.
La începutul lunii acesteia, Ucraina susţinea că a preluat controlul asupra întregii regiuni Kiev, a declarat ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar, citată de Sky News. Într-o postare pe Facebook, Malyar a declarat că „întreaga regiune Kiev este eliberată de invadator”.
Informarea vine după ce oficialii ucraineni au declarat că au recucerit oraşul Brovary care se află la 20 de km est de capitala Kiev.
Primarul din Brovary a declarat, într-un discurs televizat, că „ocupanţii ruşi au părăsit acum, practic, tot districtul Brovary”. Forţele ucrainene caută acum soldaţii ruşi rămaşi, precum şi „echipamentul militar şi, posibil, minele”.
Partenerii noștri