• Klaus Iohannis: Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană.
  • Nicolae Ciucă susține că legea dedicată lui Iohannis era una reparatorie.
  • Ciucă susține că a discutat cu Ciolacu despre lege miercurea trecută.

Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. De la New York, Președintele Klaus Iohannis spune că nu vrea lege pentru el pe persoană fizică. 

Este o declarație sensibilă pentru liberali. Ce spun acum?

Poate era un cadou pentru Klaus Iohannis, unul bine făcut, o surpriză. Nicolae Ciucă vorbește despre lege ca despre una reparatorie, la care PNL s-ar fi gândit ca să-l răsplătească pe Președinte pentru că România a fost respectată pe plan internațional în timpul celor 10 ani de mandat ai lui Klaus Iohannis. Și, din nou, scoate la înaintare priceperea și experiența Președintelui, care ar fi păcat să fie rispite. Dar poate se liniștesc peneliștii când se întoarce acasă Klaus Iohannis și va lămuri situația, așa a spus, că nu se face să discute despre asta foarte mult în deplasare.

Și a venit Nicolae Ciucă și cu clarificări, dacă tot și-a amintit toată lumea ce făcea pe 3 aprilie, data la care se spunea că s-au întâlnit, în trei, premierul, Președintele și șeful Senatului. Întâlnirea lui Ciucă și Ciolacu a avut loc miercurea trecută, când premierului nu i se părea o idee proastă legea. Poate de asta s-o fi supărat așa tare președintele PNL pe partenerul de coaliție, care după două zile s-a răzgândit.

Recomandări

NU NE MAI FACEM BINE
DEPENDENȚI DE SCROLL
ROMÂNIA BĂTRÂNĂ
VIITORUL SE VEDE-N CEAȚĂ
FĂRĂ LEGI CU DEDICAȚIE
SUA CER ARMISTIȚIU

Ce se va întâmpla cu coaliția?

Tot pe Klaus Iohannis îl așteptăm să se întoarcă, spune că va interveni el și va avea câteva discuții cu partidele. Despre o coaliție după alegeri, spune Președintele că e normal să înceapă discuțiile după ce se numără voturile. Dacă actuala coaliție rezistă până în alegeri, este însă altă poveste. Spune, Președintele, că avem nevoie de o coaliție de guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunțe la abordările lor politice în campanie. Situația este complexă, potrivit lui Iohannis. Dar pentru noi nu este un lucru rău. Aflăm lucruri din interior, pentru că încep să se toarne unii pe ceilalți. A început valul dezvăluiri din interior Siegfried Mureșan, ieri, când a spus că guvernul Ciolacu nu a avut voința politică de a atrage fonduri europene din exercițiul structural 2021-2027, au venit doar banii care intră automat.

Rareș Bogdan a adăugat un strat, aseară, și, într-o postare lungă pe Facebook a făcut bilanțul PNRR. Scrie că România a ratat calendarul de depunere pentru cererile 4, 5 și 6. Că cererile 3,4 și 5, mai mult de 9 miliarde de euro, ar fi trebuit să fie deja plătite. Și că de vină este guvernul Ciolacu. Ceea ce nu spun peneliștii este că și ei sunt parte a acestui guvern Ciolacu, că au avut și ei cifrele și dosarele în mână.

Citește și