• Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni.
  • El l-a anunțat pe Marcel Ciolacu în funcția de premier.
  • Președintele a venit la declarații împreună cu Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Varujan Pambuccian.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că îl desemnează pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru funcția de premier. Liderii PSD și PNL au intrat împreună cu reprezentantul minorităților de la ora 12.00, în timp ce UDMR a intrat separat de la ora 12.30.

România a trecut prin mai multe crize si datorită felului în care coaliția și guvernul a lucrat, România a trecut cu bine de crize. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. L-am avut premier pe Nicolae Ciucă cu miniștrii din partidele care au fost în coaliție. România a trecut cu bine prin mai multe crize: energie, inflație. Avem creștere economică și toate sunt rezultatul unei munci intense, a spus președintele Klaus Iohannis după consultări.

Au promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat la orizont atunci și au fost rezolvate. După consultările pe care le am avut astăzi, acum desemnez pentru poziția de prim-ministru pe Marcel Ciolacu. Să continue munca serioasă cu acest guvern care se va forma în scurt timp, a mai spus șeful statului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

„Îi mulțumesc lui Nicolae Ciucă pentru gestul de onoare pe care l-a făcut. Îi mulțumesc din postura de român. România a trecut in etapa de democrație consolidată. Viitorul guvern al României va fi despre economie și reformă, până joi îmi doresc să avem un guvern format. Locul României este în UE și NATO indiferent cât caută unii să ducă România în alte direcții”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: