• Iohannis: Spațiul Schengen aproape că nu mai există. Multe țări și-au închis granițele.
  • Iohannis: România performează foarte bine în oprirea migranților.
  • Iohannis: Noi vrem să intrăm într-un acord care nu mai funcționează.

România poate ajuta la reformarea spațiului Schengen. Președintele Klaus Iohannis a spus joi, la Bruxelles, că Spațiul de liberă circulație aproape nu mai există, pentru că multe țări și-au închis granițele, însă cu România, ar putea fi reformat. „România performează foarte bine în oprirea migranților Discuțiile diplomatice continuă”, mai spune președintele.

„Austria are dreptate, într-un fel, când spune că avem o problemă cu migrația. Eu cred că asta e cheia în care ar trebui să descifrăm mesajul Austriei. Practic, a forțat Uniunea Europeană să rediscute acordul Schengen, protocoalele de la Dublin privind migranții, punând România pe standby. Chestiunea migranților este una reală. Din 2021, numărul de cereri de azil s-a dublat. De la 200.000 am ajuns la 400 și ceva de mii”, a spus Miroslav Tașcu- Stavre, analist de politică externă, la Aleph News.

Iohannis mai spune că discuțiile diplomatice continuă, dar devine ciudat dialogul cât timp Austria spune că nu are nimic împotriva României. Totuși, nu susține aderarea țării la Schengen.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

„Austria va avea de suferit consecințe. Momentul e foarte prost. Suntem și avem un acord pe migrație, la ultimul consiliu european chiar despre asta s-a discutat pentru că nu poți să lași statele din sudul Europei, Italia, Spania sau Grecia să ia în piept toată problematica migranților”, a declarat Miroslav Tașcu- Stavre, analist de politică externă, la Aleph News.

Citește și