• Președintele Iohannis se afla la NY unde are loc Adunarea Generală anuală a ONU.
  • Se pare că și anul acesta ar putea fi marcat de actualitatea războiului, cu discursul lui Volodimir Zelenski care atrage atenția întregii adunări.
  • Klaus Iohannis va aborda poziția României privind prioritățile de politică externă și contribuția țării noastre la obiectivele de pe agenda multilaterală a ONU.

Președintele Iohannis se afla la NY unde are loc Adunarea Generală anuală a ONU. Klaus Iohannis va lua cuvântul în sesiunea plenară și va avea câteva întâlniri bilaterale.

Din comunicatul președintelui aflăm că Klaus Iohannis va aborda poziția României privind prioritățile de politică externă și contribuția țării noastre la obiectivele de pe agenda multilaterală a ONU. Tema centrală a actualei sesiuni a Adunării Generale este reconstrucția încrederii și relansarea solidarității globale. Președintele este, de asemenea, invitat de onoare la dezbaterea organizată de o universitate din New York, în cadrul evenimentului, pe tema perspectivei României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității în zona Mării Negre.

Această adunare generală, care se desfășoară anual în luna septembrie la New York, este mai mult decât o simplă întrunire formală, oferind oportunitatea pentru organizarea întâlnirilor bilaterale și discuții strategice importante. Cu toate acestea, se pare că și anul acesta ar putea fi marcat de actualitatea războiului, cu discursul lui Volodimir Zelenski care atrage atenția întregii adunări.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Citește și: