Lavrov: „Avertizăm Vilnius, Riga şi Tallinn că sunt responsabile pentru consecinţele psihozei antiruseşti pe care au declanşat-o”

6678179 22.10.2021 In this handout photo released by the Russian Foreign Ministry, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov attends a joint news conference with Bolivian Foreign Minister Rogelio Mayta following their meeting in Moscow, Russia. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Foreign Ministry

Rusia reacționează, după ce un diplomat rus a fost atacat. Lavrov a avertizat Vilnius, Riga şi Tallinn „că sunt responsabile pentru consecinţele psihozei antiruseşti pe care au declanşat-o„. Acuzațiile au fost aduse de către Lavror, ministrul rus de Externe, conform RIA.

Un diplomat rus din capitala lituaniană a fost atacat şi s-a încercat exercitarea de presiuni asupra ambasadorului„, a adăugat Lavrov.

Radiodifuzorul naţional lituanian a raportat săptămâna trecută că un al treilea secretar al ambasadei ruse a fost bătut în seara zilei de 24 februarie în apropierea ambasadei, într-o curte rezidenţială. Radiodifuzorul a citat un purtător de cuvânt al poliţiei lituaniene.

Un suspect în cazul bătăii, care a avut loc în timp ce aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat în faţa ambasadei pentru a-şi arăta sprijinul pentru Ucraina, a fost arestat.

Lavrov îl acuză pe Zelenski de dorința de provocare a unui conflict între Rusia și NATO

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu este interesat de negocieri și vrea să provoace un conflict între Rusia și NATO.

„Dacă Zelenski a fost atât de supărat că NATO nu l-a apărat, înseamnă că speră să rezolve conflictul prin aducerea NATO în poveste, nu prin negocieri. NATO va folosi pretextul războiului în Ucraina, pentru a atrage din ce în ce mai multe țări în rândurile sale”, a declarat Lavrov într-o conferință de presă după discuțiile cu omologul său kârgâz, Ruslan Kazakbayev.

„Iar eu am o întrebare. Dacă el este atât de supărat din cauza faptului că NATO nu a intervenit de partea sa, așa cum spera, înseamnă asta, oare, că speră să rezolve conflictul prin implicarea NATO în toată povestea asta, și nu pe calea negocierilor?”, a declarat ministrul de Externe al Rusiei.

Exit mobile version