• Legea Registrului Național automatizat al traficanților de droguri a fost promulgată de Iohannis.
  • A fost completată și legea privind Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.
  • Anul trecut au fost confiscate peste 1,1 tone de droguri în România.

Legea care prevede înfiinţarea Registrului traficanţilor de droguri a fost promulgată. Registrul este programat să devină operațional începând cu 1 ianuarie 2025. Această lege instituie Registrul național automatizat pentru persoanele implicate în infracțiuni legate de traficul de droguri și completează Legea nr. 76/2008 privind Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a subliniat importanța acestei legi în lupta împotriva traficului de droguri, menționând că persoanele condamnate vor fi înscrise în registrul respectiv pentru o perioadă cuprinsă între 5 și 20 de ani, facilitând astfel monitorizarea lor de către poliție pentru a preveni recidiva în vânzarea de droguri.

„Legea iniţiată împreună cu colegii parlamentari PNL era necesară pentru a lupta cu flagelul drogurilor. Registrul traficanţilor de droguri este un instrument cu rol în prevenirea şi combaterea traficului de droguri. Poliţia va avea posibilitatea să cunoască, supravegheze şi identifice operativ persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum şi a celor au efectuat fără drept operaţiuni cu substanţe psihoactive sau pretinzând că deţin autorizaţie”, afirmă Alina Gorghiu.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Citește și