• Proiectul Hive este un centru educațional cu un aspect unic, asemănător unui stup de albine, datorită metodei de construcție utilizate: imprimarea 3D.
  • Deși proiectul a fost inițial planificat să dureze trei luni, acesta a fost afectat de atacurile aeriene rusești și de problemele de finanțare.
  • Construcția 3D poate fi mult mai rapidă și, conform unor experți, mai durabilă decât metodele tradiționale de construcție.

Hive este primul centru educațional 3D din Europa și prima clădire imprimată 3D într-o zonă de conflict. Proiectul Hive, situat în apropierea Școlii Nr. 23 din Lviv, Ucraina, este un centru educațional cu un aspect unic, asemănător unui stup de albine, datorită metodei de construcție utilizate: imprimarea 3D. Proiectul a fost realizat în doar 40 de ore cu ajutorul unei imprimante COBOD gantry, care pune beton conform unor planuri digitale.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Construcția 3D poate fi mult mai rapidă și, conform unor experți, mai durabilă decât metodele tradiționale de construcție, scrie CNN. Proiectul Hive va oferi școlii patru săli de clasă suplimentare pentru a ajuta la găzduirea elevilor afectați de război. Proiectul a fost realizat în colaborare cu studioul ucrainean Balbek Bureau și firma de arhitectură Ars Longa.

Deși proiectul a fost inițial planificat să dureze trei luni, acesta a fost afectat de atacurile aeriene rusești și de problemele de finanțare. Imprimarea 3D poate fi o soluție pentru construcția rapidă și eficientă în regiuni afectate de conflicte, oferind posibilitatea de a reconstrui rapid și eficient structuri de bază.

Citește și