•Pe 9 iunie 2024 s-ar putea comasa alegerile europarlamentare cu cele locale.

•PSD și PNL au variante diferite în ceea ce privește a 2-a comasare a alegerilor.

•AUR și USR contestă ideea de comasare a alegerilor.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
SÂMBĂTĂ VEZI FINALA EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Liderii coaliției se întâlnesc iar la Guvern ca să decidă când și dacă va avea loc comasarea alegerilor în acest an. Suntem cu 4 luni înaintea alegerilor europarlamentare, iar politicienii noștri sunt încă nehotărâți cu privire la momentul când românii vor fi chemați la vot.

Care sunt problemele?

Problemele sunt aceleași ca cele de săptămâna trecută, când aducem aminte, a avut loc și săptămâna trecut o ședință a coaliției și au decis că nu s-au înțeles. Sunt aceleași probleme. Împărțirea puterii, cumva au găsit o formulă de împărțire a puterii, dară între PSD și PNL, dar deocamdată nu știu cum să o facă. Foarte probabil astăzi vom avea o decizie privind comasarea alegerilor locale.

Pe 9 iunie, cu alegerile europarlamentare, adică devansarea alegerilor locale trebuie modificată legislația în acest sens și liderii coaliției nu prea mai au timp pentru asta, pentru că se intră practic în calendarul electoral. Dar de exemplu, Partidul Social Democrat vrea și o comasare a alegerilor parlamentare cu turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Citește și