• Liderii europeni condamnă ferm atacul terorist al Hamas
  • România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete de sâmbătă dimineaţă împotriva Israelului, spune preşedintele Klaus Iohannis.
  • ONU are aceeași poziție: Aceste evenimente au dus la scene oribile de violență

Liderii europeni condamnă ferm atacul terorist al Hamas.

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat că Hamas contribuie la „intensificarea violenței”, adăugând că Israelul „are toată solidaritatea noastră” și „dreptul, garantat de dreptul internațional, de a se apăra împotriva terorismului”.

Franța își exprimă „solidaritatea deplină cu Israelul și cu victimele” și a subliniat „respingerea absolută a terorismului și angajamentul său față de securitatea Israelului”. Președintele francez Emmanuel Macron „condamnă ferm” atacurile.

Recomandări

SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Italia a susținut, de asemenea, „dreptul Israelului de a se apăra” împotriva „atacului brutal”.

Ministrul de externe al Marii Britanii, James Cleverly, a condamnat „atacurile oribile” și a subliniat dreptul Israelului la autoapărare.

Premierul olandez Mark Rutte declară: „Imagini îngrozitoare din Israel. Organizația teroristă Hamas desfășoară un atac fără precedent împotriva Israelului… Această violență trebuie să înceteze; Israelul are tot dreptul să se apere.” 

Spania se declară „șocată de violența nediscriminatorie” a atacurilor asupra Israelului, în timp ce Ucraina și Republica Cehă afirmă că susțin dreptul Israelului de a se apăra.

ONU condamnă atacul din Israel

ONU: „Condamn vehement atacul pe mai multe fronturi din această dimineață împotriva orașelor și orașelor israeliene din apropierea Fâșiei Gaza și barajul de rachete care ajunge în centrul Israelului de către militanții Hamas.” 

Iohannis: Suntem în deplină solidaritate cu Israelul

„România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete din această dimineaţă împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu Israelul în aceste momente teribile. Gândurile noastre sunt la familiile victimelor şi la cei care sunt sub atac”, a scris Iohannis pe platforma X, fostă Twitter.

„Veşti groaznice vin din Israel în această dimineaţă. Suntem în deplină solidaritate cu Israelul şi condamnăm atacurile cu rachete împotriva Israelului. Transmitem condoleanţe familiilor şi cerem ca aceste atacuri să înceteze imediat”, a scris prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Hamas atacă Israelul. Este începutul unei operații militare împotriva Israelului. Forțele de Apărare Israeliene declară că sunt pregătite pentru război în urma unui baraj masiv de rachete din Fâșia Gaza și a infiltrării teroriștilor Hamas în Israel, arată Times of Israel. Într-o declarație, Armata Israelului transmite că șeful Statului Major general, generalul-locotenent Herzi Halevi, organizează o evaluare și aprobă planuri de acțiune.

Citește și