• Bennet: Țările îngrijorate de situația refugiaților (Turcia, Egipt) sunt invitate să-i găzduiască temporar.
  • Bennet: În sudul Gaza permitem coridoare umanitare apă, mâncare și medicamente.
  • Bennet: Civilii trebuie să rămână în sud sau în afara Gaza până la finalul războiului.

Armata Israelului nu acționează conform așteptărilor Hamas, nu intră în forță în Gaza, evită pierderile în rândul militarilor și a persoanelor civile prin acțiuni terestre limitate și bombardamente cu muniție cu precizie. Totodată, au apărut reproșuri la adresa liderilor Hamas, care au fugit din Gaza în locuri luxoase din Qatar sau Turcia și sunt foarte bogați în comparație cu restul palestinienilor.

Bennet spune că este vorba de o răbdare strategică, vrea să facă timpul să lucreze în beneficiul Israelului deoarece are tot timpul din lume. Nu va pătrunde armata israeliană adânc în Gaza, ci vor impune un asediu al Fâșiei Gaza. Se știe că teroriștii Hamas sunt în tuneluri și armata acționează astfel încât să nu aibă combustibil și curent. Vor fi incursiuni limitate la sol și bombardamente țintite asupra infrastructurii Hamas. Se așteaptă ca presiunea militară să facă Hamas să predea ostaticii și armele.

„Mulți compară războiul Ucraina-Rusia cu Israel-Hamas, dar nu se poate compara deoarece dacă liderii din Ucraina nu au părăsit țara, chiar dacă li s-a propus acest lucru în primele zile ale războiului, liderii Hamas au dat ordinul de atac din vilele luxoase, în special din Qatar”, a spus Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității, la Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și: