• Lira turcească a atins luni, 29 mai, un minim record în raport cu dolarul.
  • Erdoğan a fost reales președinte al Turciei pentru a treia oară.
  • După ce a câștigat alegerile, Erdogan le-a transmis susținătorilor săi că o prioritate este soluţionarea problemelor cauzate de inflaţie.

Lira turcească a atins luni, 29 mai, un minim record în raport cu dolarul, după ce Recep Tayyip Erdoğan a câștigat un nou mandat prezidențial, scrie The Guardian.

Luni dimineață, lira turcească s-a depreciat serios, ajungând să se tranzacționeze la 20,10 lire pentru un dolar.

Banca de investiții americană Morgan Stanley a avertizat că moneda va scădea și mai mult în acest an, ajungând la un curs de 26 sau chiar 28 de lire pentru un dolar, mai repede decât se preconiza, dacă Erdogan va continua cu politica sa de a menţine dobânzile la un nivel redus.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Erdoğan, reales președinte al Turciei pentru a treia oară

Liderul populist și naționalist de la Ankara a câștigat duminică, 28 mai, un nou mandat prezidențial, cu un avans de patru puncte procentuale în fața rivalului Kemal Kilicdaroglu.

FOTO – The Guardian

Erdoğan, 69 de ani, își începe astfel al treilea deceniu la cârma țării pe care a condus-o din 2003, inițial ca premier, apoi ca președinte. După ce a câștigat alegerile, Erdogan le-a transmis susținătorilor săi că o prioritate este soluţionarea problemelor cauzate de inflaţie și a promis că va implementa un sistem care să ajute producătorii din agricultură.

„Vom continua cu încredere şi stabilitate. Planificăm o economie bazată pe producţie, concentrată pe management financiar, investiţii şi ocuparea forţei de muncă de renume internaţional” , a adăugat Erdoğan.

Citește și

VIDEO. Ciocniri violente între sârbi și forțele NATO în Kosovo. Aproximativ 25 de militari au fost răniți

FOTO. O balenă suspectată a fi „spion rus” a reapărut în largul coastelor Suediei

Inteligența artificială poate genera coroane dentare personalizate în câteva secunde. Care sunt avantajele și riscurile