• Donald Trump este așteptat să sosească la New York.
  • Fostul președinte a părăsit reședința sa de la Mar-a-lago.
  • Trump este inculpat într-un dosar care vizează mita pe care avocatul său ar fi oferit-o actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels, în schimbul tăcerii privind presupusa lor relație extraconjugală.

UPDATE ORA 14.00

Actul de acuzare al lui Trump ar urma să fie desigilat marți, în timp ce un moment istoric se desfășoară la tribunalul din New York

Donald Trump va deveni oficial primul fost președinte care se va confrunta cu acuzații penale marți, când va fi pus sub acuzare într-o sală de judecată din New York – o înfățișare care se așteaptă să fie rapidă și de rutină, dar care reprezintă un moment suprarealist și istoric în istoria SUA.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Trump urmează să ajungă marți după-amiază la tribunalul din centrul Manhattanului, unde arestarea sa va fi procesată de către biroul procurorului districtual și va fi adus în sala de judecată pentru a asculta acuzațiile care i se aduc.

Instituțiile de presă nu vor putea transmite în direct audierea, a declarat luni seară un judecător, respingând cererea mai multor organizații de presă, printre care CNN. Cinci fotografi vor avea totuși permisiunea de a face fotografii cu Trump și cu sala de judecată înainte de începerea audierii.

Acuzația întocmită săptămâna trecută de un mare juriu împotriva lui Trump este, de asemenea, așteptată să fie desecretizată marți, oferind publicului – și echipei juridice a lui Trump – primele detalii despre acuzațiile specifice cu care se va confrunta acesta. Ancheta a pornit de la o plată de bani pentru tăcere făcută actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

UPDATE ORA 13.00

Trump ar urma să vorbească la tribunal înainte și după punerea sub acuzare, spune avocatul său

Un avocat al fostului președinte Donald Trump a declarat că se așteaptă ca Trump să vorbească în fața camerelor de luat vederi de pe holul din fața tribunalului din Manhattan înainte și după punerea sa sub acuzare de marți.

Chris Kise, unul dintre avocații lui Trump, a declarat că s-a întâlnit cu Trump aseară la Trump Tower.

„Președintele este rezistent, optimist și este la fel de hotărât ca întotdeauna să lupte împotriva șoferilor de nedreptate”, a declarat Kise.

În această dimineață, avocații de la biroul procurorului districtual și echipa lui Trump pun la punct detaliile unui ordin de protecție pentru a acoperi documentele care vor fi predate în acest caz.

Kise a spus că Todd Blanche „este un mare plus” pentru echipa de avocați. Există întrebări dacă Joe Tacopina, un alt avocat, este înlocuit în echipă.

Kise a spus că Tacopina va avea mâinile ocupate cu apărarea lui Trump în procesul de lovire și defăimare intentat de fostul editorialist al revistei E. Jean Carroll, care începe la sfârșitul acestei luni.

„Joe este un avocat grozav. El trebuie să se concentreze pe un proces care începe peste două săptămâni”, a spus Kise.

Translated with DeepL

UPDATE ORA 12.00

Trump a angajat un nou avocat al apărării, în așteptarea inculpării din New York

Fostul președinte Donald Trump a angajat un nou avocat pentru a fi avocatul principal în apărarea sa împotriva acuzațiilor aduse de biroul procurorului districtual din Manhattan, spun mai multe surse pentru CNN.

Trump l-a angajat pe Todd Blanche, care a fost cel mai recent partener la firma de avocatură Cadwalader, Wickersham & Taft. Blanche i-a reprezentat anterior pe managerul de campanie al lui Trump, Paul Manafort, și pe Igor Fruman, un fost asociat al lui Rudy Giuliani care a fost, de asemenea, o figură cheie în primul proces de punere sub acuzare a lui Trump. Politico a fost primul care a relatat vestea angajării lui Blanche.

Joe Tacopina și Susan Necheles, avocați ai lui Trump, vor rămâne în echipa juridică a acestuia.

Angajarea lui Blanche a fost văzută de unii din interiorul orbitei lui Trump ca o marginalizare a lui Tacopina, care până în acest moment a fost unul dintre avocații cei mai deschiși care s-au ocupat de apărarea lui Trump. Cu toate acestea, un consilier senior al lui Trump a respins această caracterizare și a declarat că adăugarea lui Blanche a fost menită să adauge mai multă putere de foc juridică la apărarea lui Trump.

UPDATE ORA 10.00

Primarul din New York spune că nu există amenințări specifice credibile la adresa orașului înainte de punerea sub acuzare a lui Trump

„Toți newyorkezii ar trebui să își continue activitățile obișnuite”, a declarat el îndemnând la utilizarea mijloacelor de transport în comun din cauza închiderii străzilor.

În timp ce a spus că ar putea exista unii „răzvrătiți care se gândesc să vină în orașul nostru, mesajul nostru este clar și simplu; Controlați-vă”, a spus Adams.

„NYC este casa noastră, nu un loc de joacă pentru furia voastră deplasată”, a continuat el.

Adams a menționat în mod special pe reprezentanta republicană Marjorie Taylor Green, despre care a afirmat că „este cunoscută pentru că răspândește dezinformări și discursuri de ură”, adăugând: „A declarat că vine în oraș, cât timp sunteți în oraș, comportați-vă cât mai bine”.

UPDATE 09.00 Acuzarea de astăzi nu va fi transmisă în direct, dar vor fi permise fotografii la începutul procedurilor

Agențiile de presă nu vor avea voie să transmită astăzi, în fața unui tribunal din statul New York, punerea sub acuzare a fostului președinte Donald Trump, a anunțat luni seară un judecător, dar va permite unor fotografi să facă poze în sala de judecată înainte de începerea oficială a procedurilor.

Judecătorul interimar al Curții Supreme din New York, Juan Merchan, a respins cererea mai multor organizații media de a primi permisiunea de a transmite procedura istorică. Acuzarea lui Trump – la fel ca majoritatea acuzațiilor din tribunalul din Manhattan – este o procedură publică, dar camerele de luat vederi nu au de obicei permisiunea de a transmite din interiorul sălii de judecată.

UPDATE 07.53. Acuzarea lui Trump are un „interes public de neegalat”, dar nu va fi difuzată, spune un judecător

Judecătorul interimar al Curții Supreme din New York, Juan Merchan, a scris în ordinul său de luni seară că solicitarea presei de a transmite punerea sub acuzare a fostului președinte Donald Trump este de înțeles, dar că interesul organizațiilor de presă de a oferi un acces cât mai larg posibil la proceduri trebuie să fie pus în balanță cu „interese concurente”.

UPDATE 07.18. Procurorul va ține o conferință de presă după înfățișarea în instanță

Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, va susține o conferință de presă mâine, după trimiterea în judecată a lui Trump pentru acuzații penale, a anunțat astăzi biroul său.

UPDATE 06.38. Donald Trump nu intenționează să vorbească public la New York marți

Donald Trump nu intenționează să vorbească public la New York marți, spun colaboratorii, dacă urmează sfaturile membrilor echipei sale juridice care l-au îndemnat pe fostul președinte să se abțină de la vitriolul pe care l-a îndreptat către procuror și judecătorul care prezidează cazul. .

Dar această reținere nu se extinde la Florida, au spus asistenții, unde intenționează să ofere o apărare completă a cazului său din New York, precum și alte investigații cu care se confruntă în timpul unei adrese în orele de maximă audiență de la Mar-a-Lago, marți seară. .

UPDATE 05.10. Judecătorul interzice utilizarea dispozitivelor digitale în sala de judecată

Judecătorul Juan Merchan a interzis utilizarea dispozitivelor digitale în sala de judecată pentru audierea lui Donald Trump de astăzi – dar va permite unor fotografi înainte de începerea procesului de judecată.

Judecătorul a spus că telefoanele mobile și laptopurile nu pot fi folosite în sala de judecată în timpul audierii fostului președinte american. Camerele vor fi permise pe hol înainte de începerea procesului de judecată, a spus judecătorul Merchan.

Ordinul vine după ce echipa juridică a lui Trump i-a cerut judecătorului Merchan să respingă o solicitare din partea organizațiilor mass-media, inclusiv NBC News, de a permite accesul „un număr limitat” de videografi, fotografi, jurnaliști de radio, precum și reporteri de presă, la acuzarea sa.

UPDATE 03.29. Trump își mărește avantajul la alegerile prezidențiale republican din 2024, arată un sondaj

Donald Trump și-a mărit avantajul față de rivalii săi în concursul pentru nominalizarea prezidențială republicană din 2024, în ciuda faptului că se confruntă cu acuzații penale la New York, potrivit unui sondaj realizat de Reuters/Ipsos.

Acesta a arătat că aproximativ 48% dintre republicanii auto-descriși spun că doresc ca fostul președinte al SUA să fie candidatul la președinția partidului lor, în creștere față de 44% într-un sondaj din 14-20 martie. Aproximativ 19% îl susțin pe cel mai apropiat rival al său, guvernatorul Floridei Ron DeSantis, în scădere față de 30% luna trecută.

Alți rivali probabili au sondat cu o singură cifră. Sondajul online a fost efectuat între 31 martie și 3 aprilie, după ce a apărut știrea că domnul Trump s-ar confrunta cu acuzații penale legate de presupusi bani de tăcere plătiți unei vedete porno înainte de alegerile din 2016.

UPDATE

Donald Trump și colaboratorii săi au continuat să folosească rechizitoriul pentru a-și dinamiza susținătorii înaintea alegerilor prezidențiale din 2024. „Este greu de crezut că voi fi arestat mâine ca urmare a celei mai rușinoase vânătoare de vrăjitoare din istoria națiunii noastre”, a spus un e-mail al campaniei Trump intitulat „Mâine, voi fi arestat”.

UPDATE. Fostul președinte a salutat pentru scurt timp un grup de susținători și mass-media care îl așteptau înainte de a dispărea în celebra sa reședință de pe 5th Avenue.

Trump va apărea marți în fața unui tribunal din Manhattan.

Trump continuă eforturile de strângere de fonduri

În urmă cu aproximativ 15 minute, Donald Trump a fost din nou activ pe propria sa platformă de socializare – Truth Social.

El îi încuraja pe oameni să doneze bani pentru Comitetul comun de strângere de fonduri Trump Save America – care a strâns 5,6 milioane de lire sterline de joia trecută.

,,Trebuie să ne luăm țara înapoi și, MAKE AMERICA GREAT AGAIN” , a spus el.

Echipa lui Trump rămâne optimistă la sosirea în New York

Consilierul său, Jason Miller, a postat o fotografie cu Empire State Building făcută din avion, spunând ,,Hello NYC!” în timp ce se apropiau de aeroport.

Donald Trump a aterizat la New York

Fostul președinte Donald Trump a aterizat pe aeroportul La Guardia din New York, înainte de a fi pus sub acuzare marți într-un tribunal din Manhattan, scrie CNN.

Trump se confruntă cu peste 30 de capete de acuzare legate de fraudă în afaceri, a relatat CNN, dar rechizitoriul rămâne sub sigiliu. El este primul președinte actual sau fost președinte care se confruntă cu acuzații penale în istoria americană.

El își va petrece noaptea de luni spre marți la Trump Tower, potrivit unei surse familiare cu planurile sale.

Secret Service este programat să îl însoțească pe Trump marți, la începutul după-amiezii, la biroul procurorului districtual, care se află în aceeași clădire cu tribunalul, unde se așteaptă să fie pus sub acuzare.

Fostul președinte este așteptat să se întoarcă în Florida la scurt timp după înfățișarea în instanță și a programat un eveniment în acea seară pentru a vorbi în public.

Biden ,,are încredere” în poliția din New York

Președintele SUA, Joe Biden, a fost întrebat dacă este îngrijorat de protestele care vor avea loc în urma sosirii lui Donald Trump la New York.

Ca răspuns, el a spus pur și simplu că ,,are încredere” în forțele de poliție ale orașului.

Casa Albă face apel la populație să ,,rămână calmă”

Casa Albă încurajează oamenii să ,,rămână calmi” în legătură cu punerea sub acuzare a lui Donald Trump – motivul pentru care acesta se deplasează la New York.


Se pare că reperarea avioanelor a crescut în popularitate după ce Donald Trump și-a început călătoria spre New York cu avionul său privat în această după-amiază.

La un moment dat, mai mult de 44.000 de persoane urmăreau pe site-ul FlightRadar un avion despre care credeau că este avionul fostului președinte.

O imagine din interiorul Trump Force One

Fiul fostului președinte al SUA a scris pe Twitter că ,,urmărește avionul… din avion” , oferindu-ne o imagine din viața familiei Trump.

Trump din avion

După ce zborul său a decolat de pe aeroportul Palm Beach, Donald Trump a postat câteva mesaje scurte pe contul său de pe Truth Social.

Fostul președinte a afirmat că țara se duce în ,,IAD” . El a continuat cu o altă postare în care spunea ,,AMERICA PE PRIMUL LOC!”

Trump Force One este în aer

Avionul familiei Trump și-a început călătoria de la Palm Beach, în Florida, la Aeroportul LaGuardia din Queens, New York.

Se așteaptă ca zborul să dureze între două și trei ore. Când va ateriza, se va îndrepta spre Trump Tower din Manhattan, înainte de înfățișarea sa de mâine la tribunal.

Suporterii, inclusiv câțiva membri republicani ai Congresului, protestează la New York

Trump, pe aeroportul din Palm Beach

Fostul președinte a ajuns la aeroport pentru a părăsi Florida și a pleca la New York. Nu se știe exact cine va fi la bordul Trump Force One cu el, dar fiul său Eric a fost văzut mai devreme pe pistă.

De asemenea, el va fi însoțit de serviciile sale secrete.

Trump părăsește proprietatea de la Mar-a-lago

Fostul președinte a părăsit reședința sa din Palm Beach cu destinația aeroportul care îl va duce la New York.

Însoțit de detașamentul său de la Secret Service, Trump a urcat într-un SUV negru care îl va duce la un aeroport din apropiere, unde îl așteaptă ,,Trump Force One” pentru a-l duce la New York.

Traseul său spre aeroportul din Palm Beach a fost mărginit de susținători care au putut fi auziți strigând și aplaudând la trecerea cortegiului său de mașini.

foto Sky News

Durata obișnuită a zborului pentru această călătorie este de aproximativ 2 sau 3 ore, scrie Sky News.

După ce va ateriza pe aeroportul LaGuardia din Queens, New York, el se va îndrepta spre Trump Tower din Manhattan înainte de a apărea mâine în fața instanței.

ȘTIRE INIȚIALĂ

În urma procesului de la New York, fostul președinte Donald Trump va zbura înapoi spre casa sa din Palm Beach, Mar-a-Lago, pentru a depune o plângere la o instanță penală din Manhattan. Cel mai probabil, Trump nu va fi văzut purtând cătușe, scrie Sky News.

Administrația Biden urmărește îndeaproape orice potențiale probleme de securitate legate de punerea sub acuzare a lui Donald Trump.

Casa Albă a declarat că va fi ,,pregătită pentru orice” – dar ,,sperăm că nu va fi nevoie”.

,,Nu există amenințări specifice legate de înfățișarea în instanță a fostului președinte Trump” , a adăugat oficialul.

Citește și:

Donald Trump „se pregătește de luptă” înainte de audierea din New York. Ce spune avocatul său

Schimbări drastice la Golf 8. Ce a anuțat compania Volkswagen

VIDEO. Victoria Beckham publică imagini din dormitorul unde a copilărit. Reacția fanilor