• Atât Casa Albă, cât și biroul primului ministru israelian au declarat că a avut loc un apel duminică.
  • Ministerul de Externe al Israelului a îndemnat autoritățile ruse să-i protejeze pe israelieni.
  • Agențiile de presă și rețelele de socializare ruse au raportat că demonstranții care denunțau acțiunile Israelului în Gaza s-au adunat la aeroport.

21:00 – În Gaza se raportează că avioanele Forțelor Aeriene efectuează atacuri intense asupra zonelor de est ale Fâșiei Gaza

20:58 – Cabinetul politic a discutat în această seară despre extinderea ajutorului umanitar în Fâșia Gaza, apoi în mijlocul discuției s-a dezvoltat o ceartă între diverșii miniștri

Dermer susține: „Din prima zi am spus că este nevoie de ajutor umanitar ca parte a strategiei de luptă, pentru a câștiga timp și legitimitate în lume.”

Shasha Biton: „Deci, dacă din prima zi ai lupta și pentru advocacy cu aceeași hotărâre, și asta ne-ar câștiga timp și legitimitate în lume. Faptul că lumea vine la noi cu aceste cereri înseamnă că advocacy israelian nu se epuizează. Adăugarea de combustibil este o linie roșie.”

Ben Gabir: „Am început cu 2 camioane de ajutor umanitar, dar nu s-a terminat aici. În acest moment aveți acolo femei și copii care sunt abuzați.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

20:40 -Amir Abdullahian călătorește în Qatar

Ministrul Afacerilor Externe iranian se va deplasa mâine la Doha pentru a se consulta cu autoritățile din Qatar cu privire la ultimele evoluții din Palestina

20:00 – Declarațiile lui Netanyahu

Netanyahu: „Nu vom realiza un viitor mai bun decât dacă lumea civilizată nu luptă cu barbarii care sunt adepți ai întunericului și terorii.”

Netanyahu: „Israelul nu a început acest război, dar îl va câștiga, iar astăzi am eliberat o femeie soldat care a fost reținută de Hamas.”

Netanyahu: „Israelul nu a început acest război și nu l-a dorit, dar va lucra pentru a-l câștiga împotriva grupului Hamas, ucigașul copiilor.”

Netanyahu: „Hamas trebuie să fie tras la răspundere pentru crimele pe care le comite prin vizarea civililor și folosirea lor ca scuturi umane.”

Netanyahu: „Hamas are peste 200 de ostatici, inclusiv peste 33 de copii.”

18:45 – Amir Abdollahian: Hamas este pregătit pentru o luptă lungă cu Israelul

Actul de rezistență palestinian este un răspuns la 75 de ani de crime comise de Israel împotriva poporului palestinian.

Continuarea uciderii civililor palestinieni în Gaza și sprijinul deplin al Statelor Unite pentru Israel a condus la încurajarea regimului sionist să ucidă mai mulți.

Informațiile noastre confirmă că prezența soldaților americani la Tel Aviv astăzi nu este doar o prezență de consiliere militară, ci ei sunt prezenți pe scena războiului.

Liderul politic al Hamas a anunțat că acest grup este pregătit pentru o luptă pe termen lung cu armata israeliană.

18:40 – Armata israeliană anunță eliberarea soldatului ținut ostatic în Gaza

Armata israeliană a anunțat luni că a eliberat un soldat ținut ostatic de mișcarea islamistă Hamas în Fâșia Gaza, au declarat autoritățile israeliene.
În cursul nopții de duminică spre luni, „ soldatul Ori Megidish a fost eliberat, în timpul unei operațiuni la sol, după ce a fost răpit de organizația teroristă Hamas pe 7 octombrie ”, au indicat serviciul de securitate internă și armata israeliană într-un comunicat de presă comun.

Evreii din Spania își exprimă „îngrijorarea” față de creșterea actelor antisemite

Comunitatea evreiască din Spania și-a exprimat luni „ îngrijorarea ” față de reapariția actelor antisemite în țară după atacul sângeros al mișcării palestiniene Hamas în Israel din 7 octombrie și represaliile IDF care au urmat în Gaza. „ Sentimentul pe care îl avem (…) Nu voi spune că este frică, pentru că nu există frică, ci este îngrijorare ”, a declarat Isaac Benzaquen, președintele Federației Comunităților Evreiești din Spania (FCJE) , în timpul unei conferințe de presă la Madrid. Comunitatea evreiască spaniolă numără aproximativ 45.000 de oameni.
Comentând atmosfera de la începutul conflictului dintre Israel și Hamas, el a spus că „ au trecut ani, ani, de când acest lucru s-a întâmplat în țara noastră ”. El a menționat, în special, tentativa de pătrundere a unui grup de demonstranți într-o sinagogă din enclava spaniolă Melilla, situată pe coasta mediteraneană a Marocului, ocuparea recepției unui hotel din Barcelona aparținând unui israelian sau o stea de David desenată. pe uşa unei case locuite de evrei.

Armata israeliană „progresează metodic”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că armata israeliană avansează „ metodic ” în Fâșia Gaza, în a 24-a zi a războiului dintre Israel și Hamas .
„ IDF și-a extins intrarea pe pământ în Fâșia Gaza , o face în etape măsurate și foarte puternice, progresând metodic pas cu pas ”, a spus el la deschiderea ședinței cabinetului.

Aeroportul luat cu asalt: Ucraina acuză Moscova că „a dat vina” Kievului

Ucraina a respins luni acuzațiile Rusiei conform cărora aceasta a jucat un „ rol-cheie ” în revoltele anti-israeliene cu o zi înainte de la un aeroport din republica caucaziană rusă predominant musulmană Daghestan .
„ Acuzațiile Ministerului rus de Externe cu privire la implicarea Ucrainei în evenimentele din Daghestan sunt o încercare de a transfera responsabilitatea ” asupra Kievului, a denunțat purtătorul de cuvânt al diplomației ucrainene, Oleg Nikolenko.

Olaf Scholz: moartea lui Shani Louk, victima germano-israeliană a atacurilor din 7 octombrie, arată „barbaritatea” Hamas

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că moartea femeii germano-israeliene Shani Louk a evidențiat „ barbaritatea Hamas ” și necesitatea de a cere socoteală grupului islamist palestinian.
Guvernul israelian a confirmat luni moartea tinerei femei, care a fost răpită de Hamas în timpul unui festival de muzică din 7 octombrie, într-un atac mortal care a ucis 1.400 de oameni, majoritatea civili.

„Pentru mine, această veste este teribilă ”, a spus Olaf Scholz în timpul unei vizite oficiale în Africa. Aceasta arată toată barbaria ascunsă în spatele Hamas.

18:20 – Declarația lui Netanyahu

Prim-ministrul Netanyahu: „IDF și-a extins intrarea la sol în Fâșia Gaza, o face în pași măsurați, foarte puternici, în timp ce fac progrese sistematice pas câte unul. Trebuie să spun că avem deplină încredere, atât în metoda, și în conducerea sub șeful personalului, și o facem ca întreg popor și întreaga conducere a poporului.”

„Încetarea focului ar însemna predarea noastră către Hamas. Ceea ce nu se va întampla niciodată.”

18:00 – Knesset-ul adoptă în primă lectură legea care permite statului să declare cetățenii străini ca fiind agenți de terorism

Plenul Knessetului a aprobat în prima lectură un amendament la Legea antiteroristă, care facilitează declararea de către stat a cetățenilor străini ca agenți teroriști.

Legea antiteroristă prevede că un cetățean străin poate fi declarat agent terorist doar dacă a fost declarat anterior astfel de către un organism autorizat din afara Israelului, cum ar fi Consiliul de Securitate al ONU.

Proiectul de lege, care a trecut cu sprijinul a 25 de membri ai Knessetului și cinci împotrivă, urmărește să modifice legea pentru a face posibilă desemnarea fără această condiție. Propunerea a fost înaintată de ministrul apărării Yoav Gallant și de ministrul justiției Yariv Levin.

17:30 – O declarație comună a purtătorilor de cuvânt al Shin Bet și a purtătorului de cuvânt al IDF

În această seară, femeia soldat col. Uri Magidish a fost eliberată, în timpul unei operațiuni la sol, după ce a fost răpită de organizația teroristă Hamas.

Soldatul a fost examinat medical, starea ei este bună și s-a întâlnit cu familia.

IDF și Shin Bet vor continua să depună toate eforturile pentru a obține eliberarea răpiților.

17.05-IDF a atacat o echipă teroristă care a încercat să tragă în teritoriul israelian

Forțele IDF au atacat cu puțin timp în urmă o celulă teroristă pe teritoriul libanez, care a încercat să lanseze bombe cu mortar spre Israel în zona Rosh Hankara.

De asemenea, în urma raportului inițial al unui avertisment în Moshav Elkosh, au fost identificate două rachete care au traversat teritoriul israelian și au căzut în zone deschise.
În plus, teroriștii au tras trei rachete antitanc de pe teritoriul libanez în zona Birnit, fără victime.

Forțele IDF răspund cu foc de artilerie la sursele incendiului de pe teritoriul libanez.

17.00-Președintele Biden vorbește despre rolul Statelor Unite în situatia din Orientul Mijlociu la o recepție privată de campanie electorală

Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit la o recepție privată de campanie despre rolul Statelor Unite în unirea Orientului Mijlociu, pe baza intereselor economice comune, subliniind planurile potențiale susținute de India, Arabia Saudită și Qatar pentru o traversare feroviară dinspre Marea Mediterană și în tot Orientul Mijlociu. „Suntem Statele Unite ale Americii … nimic [nu este] dincolo de capacitatea noastră”.

16.14-John Kirby: Susținem ideea unei încetări a focului din motive umanitare și trebuie luată în serios pentru a oferi ajutor și a îndepărta ostaticii.

15.23- Liderul opoziției israeliene Yair Lapid: Trebuie să-i asasinam pe Deif, Sinwar, Arouri, Haniyeh, Meshal și Marwan Issa

14.37-Haaretz: Sultanatul Oman anulează un acord anterior care permitea avioanelor israeliene să treacă peste spațiul său aerian

14.30-Mai mulți copii uciși în Gaza decât în conflictele mondiale din ultimii 4 ani, în fiecare an, spune Salvați Copiii

Numărul de copii uciși în Gaza în timpul campaniei militare israeliene din ultimele trei săptămâni a depășit numărul anual de copii uciși în conflicte armate la nivel global în fiecare din ultimii patru ani, potrivit organizației Salvați Copiii.

Mai mult de 3.000 de copii au fost raportate ca fiind uciși în Gaza începând cu 7 octombrie de către autoritățile sanitare din enclava controlată de Hamas.

14.06-Knesset-ul israelian va discuta miercuri închiderea transmisiunilor rețelei Al-Jazeera în Israel

13.54-Financial Times: Tăcerea armatei israeliene cu privire la invazie a fost deliberată, menită să reducă posibilitatea ca Hezollah și Iranul să se alăture conflictului

13.47-Netanyahu susține că presa israeliană care îl face să pară slab ar putea declanșa un război cu Hezbollah

În timpul războiului cu Hamas, și mai ales în primele zile ale acestuia, membri ai biroului primului ministru au afirmat în numeroase discuții cu diverși jurnaliști că prezentarea premierului Benjamin Netanyahu ca fiind „slab” ar putea duce la lansarea de către Hezbollah a unui front la granița de nord a Israelului.

Pe de altă parte, surse de securitate care au discutat cu Haaretz în ultimele zile neagă această afirmație și insistă că nu există informații care să indice acest lucru.

13.42-Purtătorul de cuvânt al IDF: Forțele IDF își continuă operațiunile combinate terestre, aeriene și maritime în Fâșia Gaza

Purtătorul de cuvânt al IDF: Forțele IDF și-au continuat operațiunile terestre în Fâșia Gaza în ultimele ore.
În întâlnirile cu teroriști, luptătorii IDF, cu ajutorul elicopterelor de luptă și a aeronavelor cu pilot de la distanță dirijate de forțe, au eliminat echipele care încercau să atace forțele. Luptătorii au distrus și infrastructura teroristă, inclusiv poziții antitanc și poziții suplimentare de lansare.

Purtătorul de cuvânt al IDF: De asemenea, forțele IDF, ghidate de informații exacte de la Amman și Shin Bet, au eliminat agenți ai organizației teroriste Hamas, printre ei – Jamil Baba, comandantul forței navale din lagărele centrale, Muhammad Safadi, comandantul formația antitanc din batalionul Tafah, Muwaman Hegazi, agent de seamă al sistemului antitanc din batalionul Tafah și Muhammad Avdallah, care era senior în biroul sediului de producție al organizației teroriste Hamas.

13.39-Prim-ministrul palestinian Muhammad Ashteyeh a declarat că Autoritatea Palestiniană nu va reveni să controleze Gaza fără un acord care să includă anexarea Cisiordaniei într-un singur stat palestinian unificat.

Ashteyeh a spus că Autoritatea Palestiniană nu va coopera cu soluțiile pe care Israelul le prezintă Fâșiei Gaza a doua zi după război fără a implementa un adevărat proces de pace care să ducă la înființarea a două state suverane. Într-un interviu cu „Gardianul” britanic, Ashteyeh a explicat că „dacă ne întoarcem să controlăm Gaza și să-i gestionăm afacerile fără a găsi o soluție politică pentru Cisiordania, va părea ca și cum am intra în Fâșia Gaza la bordul unui F- 16 sau un tanc israelian”.

12.31-„După părerea mea, Ucraina de astăzi este cea mai pro-israeliană țară din Europa”, a spus ambasadorul Israelului în Ucraina, Michael Brodsky.

Michael Brodsky: „Există o posibilitate puternică ca Ucraina să decidă să eticheteze oficial Hamas și eventual Hezbollah drept organizații teroriste.

Cred că există o majoritate în parlamentul ucrainean în favoarea acestei decizii. Prin eforturile noastre comune, sper să putem accelera acest proces și să obținem în curând rezultatul dorit.”

12.24- The New York Times: Serviciile de spionaj israeliene au încetat să spioneze dispozitivele de comunicații ale luptătorilor Hamas în urmă cu un an

The New York Times: Serviciile de spionaj israeliene (8200) au încetat să spioneze dispozitivele de comunicații ale luptătorilor Hamas în urmă cu un an, deoarece au considerat că este o „pierdere de timp”, iar informațiile americane au încetat, de asemenea, să spioneze Hamas pentru că a considerat că este o „amenințare locală”

10.52-Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene: Lansăm un atac blindat în Fâșia Gaza

10.45-Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene: Am ucis zeci de militanți aseară în Fâșia Gaza în timp ce desfășuram o operațiune la sol de amploare

Purtătorul de cuvânt al IDF: Forțe suplimentare au intrat în Fâșie. Ne mișcăm la sol, identificăm teroriști – și atacăm din aer

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene: Luptele dintre forțele de infanterie și militanții palestinieni și operațiunea noastră se vor adânci

10.38-Ministerul iranian de Externe: Am ridicat problema eliberării prizonierilor non-israelieni cu Hamas

Ministerul iranian de Externe: Unele țări ne-au cerut să mediem eliberarea cetățenilor lor și am primit promisiuni pozitive de la Hamas

10.37- Organizația Națiunilor Unite a anunțat în această dimineață că ieri au intrat 33 de camioane cu ajutor umanitar în Fâșia Gaza

10.15- Numărul morților israelieni a crescut la peste 1.538 de la începutul războiului din Fâșia Gaza pe 7 octombrie (Autoritatea Israeliană de Radiodifuziune)

10.13-Ostaticul german al Hamas: Familia anunță moartea lui Shani Louk pe Instagram – BILD

10.05- Ministrul israelian de Finanțe: Nu voi transfera bani din impozite către Autoritatea Palestiniană luna aceasta

Ministrul britanic de externe: Avertizăm împotriva intrării grupurilor care primesc finanțare din Iran în războiul din Gaza

10.03-Zeci de iranieni și sirieni trec granița dintre SUA și Mexic pe fondul conflictului din Orientul Mijlociu

9.55- Ministerul iranian de Externe: Cerem o anchetă internațională imediată asupra masacrelor comise de Israel împotriva palestinienilor

Ministerul iranian de Externe: Subliniem necesitatea unei încetări a focului și a deschiderii unui coridor pentru a trimite ajutor umanitar în Gaza

9.42- Șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Iranului: Luptătorii de rezistență palestinieni sunt gata să atace Israelul pe teren.

Șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Iranului: În partea de nord a Gazei, luptătorii Rezistenței au construit peste 400 km de tuneluri, iar mașini și motociclete trec prin ele. Luptătorii de rezistență palestinieni sunt gata să atace Israelul pe teren.

9.39- Hillary Clinton: Cei care cer acum o încetare a focului nu înțeleg Hamas

Hillary Clinton: „Cei care cer acum o încetare a focului nu înțeleg Hamas. Acesta va fi un mare cadou pentru ei, vor folosi timpul pentru a se reînarma împotriva Israelului.”

9.11-Sursă israeliană: zeci de militanţi Hamas, baricadaţi în clădiri şi tuneluri, au fost omorâţi

Zeci de militanţi Hamas, baricadaţi în clădiri şi tuneluri, au fost omorâţi în noaptea de duminică spre luni, anunţă reprezentanţii armatei israeliene, potrivit Sky News.

„În timpul confruntărilor cu teroriştii din Fâşia Gaza, trupele IDF au ucis zeci de terorişti care s-au baricadat în clădiri şi tuneluri şi au încercat să atace trupele. Într-un incident, un avion al IDF ghidat de trupele terestre ale IDF a lovit un punct de pregătire în interiorul unei clădiri aparţinând organizaţiei teroriste Hamas, în care se aflau peste 20 de agenţi terorişti Hamas. Peste noapte, trupele IDF au identificat terorişti înarmaţi şi un post de lansare de rachete antitanc în zona Universităţii Al-Azhar şi au ghidat un avion de luptă pentru a-i lovi”, au anunţat israelienii.

8.35-Armata israeliană: Am atacat aproximativ 600 de ținte Hamas în Gaza în 24 de ore

8.30-IDF l-au arestat pe Naser al-Din al-Sha’ar, un înalt oficial Hamas, în Nablus. Acesta a fost adjunctul lui Ismail Haniyeh.

8.20-60 de persoane au fost reținute după ce sute de protestatari anti-Israel au luat cu asalt duminică un aeroport din regiunea rusească Daghestan

60 de persoane au fost reținute după ce sute de protestatari anti-Israel au luat cu asalt duminică un aeroport din regiunea rusească Daghestan, predominant musulmană, a anunțat luni agenția de presă RIA, citând anchetatori locali.

RIA a precizat că a fost identificată identitatea a 150 dintre cei pe care i-a numit cei mai activi protestatari. Aceasta a precizat că nouă ofițeri de poliție au fost răniți în incident, dintre care doi sunt tratați în spital.

Niciun israelian nu a fost rănit, dar aproximativ 20 de persoane au fost rănite și primesc în prezent tratament medical, potrivit oficialilor locali din domeniul sănătății.

8.12-Potrivit unui raport al presei israeliene, un convoi de camioane care transporta provizii de ajutor a ajuns în Fâșia Gaza.

Potrivit site-ului de știri israelian Ynet, citând oficialii de la punctul de trecere a frontierei egiptene Rafah, 23 de camioane care transportau ajutor umanitar au traversat granița în Fâșia Gaza seara. Un total de 33 de camioane au ajuns în zonă în decursul zilei. A fost cel mai mare convoi zilnic de la începutul războiului. Cu toate acestea, potrivit organizațiilor de ajutor, acest lucru nu este încă suficient pentru a asigura cele peste 2,2 milioane de locuitori din Fâșia Gaza.

UPDATE – Administrația Biden a împins Israelul să efectueze o operațiune la sol mai limitată în Fâșia Gaza, așa cum IDF desfășoară în prezent în partea de nord a enclavei

Administrația Biden a împins Israelul să efectueze o operațiune la sol mai limitată în Fâșia Gaza, așa cum IDF desfășoară în prezent în partea de nord a enclavei, a declarat un oficial american pentru The Times of Israel.

Oficialul american spune că și liderii Israelului se opun în prezent unei ofensive terestre totale în acest stadiu, deoarece ar putea risca ostaticii aflați în prezent în Gaza; și în consecință nu a avut nevoie de presiuni din partea Washingtonului pentru a alege calea militară actuală.

În administrația Biden rămâne scepticismul cu privire la strategia mai largă a Israelului, având în vedere că prim-ministrul Benjamin Netanyahu nu a spus cine vrea Ierusalimul să guverneze Gaza odată ce își va reuși obiectivul de a răsturna Hamas, spune oficialul american, adăugând că Washingtonul își exprimă îngrijorarea în mod privat. cu premierul și ajutoarele lui de top.

UPDATE – Un purtător de cuvânt al biroului lui Netanyahu: Respingem încetarea focului pentru că asta vrea Hamas

Consilier pentru securitate națională a SUA (Sullivan) la ABC: Mii de palestinieni au fost uciși în acest război fără vină și aceasta este o tragedie majoră.
Un purtător de cuvânt al biroului lui Netanyahu: Nu intenționăm să rămânem în Gaza pentru totdeauna, ci pentru o perioadă până când Hamas este eliminat.

UPDATE – Trimisul american pentru antisemitism, Deborah Lipstadt, condamnă țintirea evreilor pe un aeroport din Daghestanul rus mai devreme în această seară.

Trimisul american pentru antisemitism, Deborah Lipstadt, condamnă țintirea evreilor pe un aeroport din Daghestanul rus mai devreme în această seară.

„Facem apel la autoritățile ruse să le asigure siguranța. SUA sunt alături de Israel și de întreaga comunitate evreiască, în timp ce vedem o creștere a antisemitismului în întreaga lume”, a postat Lipstadt pe Twitter.

„Nu există nicio scuză pentru a-i viza pe evrei sau pentru a te angaja în incitații antisemite nicăieri”, adaugă ea.

UPDATE – BREAKING: Forțele aeriene israeliene au doborât o „țintă ostilă” deasupra Mării Roșii

UPDATE – Elon Musk a vorbit cu șeful Shin Bet și a încercat să-l calmeze: conectând Gaza la Starlink „doar în scopuri umanitare”

Elon Musk a vorbit cu șeful Shin Bet și a încercat să-l calmeze: conectând Gaza la Starlink „doar în scopuri umanitare”.

Cel mai bogat om din lume a sunat mai mulți oficiali din Israel, inclusiv șeful Shin Bet și biroul lui Netanyahu, și a promis că activitatea Starlink în Fâșia Gaza va fi îndreptată doar către „nevoi umanitare” .

Musk a susținut că „nu se grăbește să activeze comunicațiile prin satelit în Gaza”, așa cum reiese din tweetul său și a promis că va intra în contact cu organele de securitate din Israel.
După furtuna care a izbucnit în urma declarației miliardarului Elon Musk, care a anunțat că va conecta Fâșia Gaza la rețeaua de internet prin satelit pe care o deține, astăzi (duminică) s-a aflat că oficialii israelieni au purtat discuții cu acesta pe această temă, printre care și Shin. Șeful pariului, Ronan Bar.

UPDATE – Declarațiile lui Joe Biden

„Mai devreme, am vorbit cu prim-ministrul Netanyahu despre evoluțiile din Gaza — am discutat despre eforturile de a asigura eliberarea ostaticilor și de a ajuta americanii din Gaza să plece în siguranță și am subliniat necesitatea de a crește imediat și semnificativ fluxul de asistență umanitară către civilii din Gaza. Am reiterat că Israelul are tot dreptul de a-și apăra cetățenii de terorism și responsabilitatea de a face acest lucru într-o manieră compatibilă cu dreptul internațional umanitar, care acordă prioritate protecției civililor”, a declarat Joe Biden.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele american Joe Biden a vorbit cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu în ceea ce se crede că este prima lor conversație de când Israelul și-a intensificat atacul militar asupra Gazei.

Atât Casa Albă, cât și biroul primului ministru israelian au declarat că a avut loc un apel duminică.

Nu au fost făcute publice detalii despre ceea ce au discutat liderii, dar anterior consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a spus că Biden va reitera că Israelul are responsabilitatea de a proteja populația civilă din Gaza și că „ar trebui să ia toate mijloacele posibile disponibile” pentru a face distincția între Hamas și civili.


Ministerul de Externe al Israelului a îndemnat autoritățile ruse să-i protejeze pe israelieni, după ce s-au informat că demonstranții au luat cu asalt o pistă pentru a protesta împotriva aterizării unui avion de linie care venea de la Tel Aviv.

Un aeroport din orașul Makhachkala, din sudul Rusiei, a fost închis duminică după ce un grup de oameni s-au revărsat pe pistă, a declarat autoritatea rusă de aviație Rosaviatsia.

Rosaviatsia a spus că toate aeronavele care se îndreptau spre Makhachkala, în regiunea majoritară musulmană a Daghestanului, au fost deviate către alte aeroporturi. Agențiile de presă și rețelele de socializare ruse au raportat că demonstranții care denunțau acțiunile Israelului în Gaza s-au adunat la aeroport.

Citește și: