• Un avion de marfă militar rusesc s-a prăbușit la scurt timp după decolare, cu 15 persoane la bord, după un incendiu la motor.
  • Grupurile paramilitare care se numesc „forțe de eliberare a Rusiei” spun că dețin controlul total asupra satului rusesc Tyotkino, la granița cu Ucraina, în regiunea de vest Kursk.
  • Ministerul danez al Apărării anunță că va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de aproximativ 336,6 milioane de dolari.

UPDATE ORA 18:30 – Conflictul ar putea scăpa de sub control din cauza acțiunilor NATO, susține Rusia

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a avertizat că războiul din Ucraina ar putea scăpa de sub control din cauza acțiunilor țărilor din vest. Ea a declarat pentru Reuters că este de părere că Occidentul pășește „pe marginea abisului” și împinge și el lumea la marginea prăpastiei prin acțiunile sale cu privire la Ucraina.

UPDATE 15:00-Văduva lui Navalnîi spune că Putin este un „gangster” – iar Occidentul ar trebui să refuze să recunoască alegerile

Văduva lui Navalnîi spune că Vladimir Putin nu este un politician, ci un „gangster” a cărui victorie inevitabilă în alegeri nu ar trebui să fie recunoscută la nivel internațional.

Într-un articol de opinie pentru Washington Post, Iulia Navalnaya a declarat că nu a avut „altă opțiune” decât să continue munca soțului, un critic proeminent al Kremlinului, despre care a spus că a fost ucis la „ordinul direct” al lui Putin.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

UPDATE 12:00-Atacul asupra aliatului lui Navalnîi „probabil organizat și executat de Rusia

Atacul asupra unui aliat apropiat al regretatului lider al opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost probabil organizat și executat de Rusia, potrivit contrainformațiilor lituaniene.

Poliția a declarat că Leonid Volkov a fost atacat cu gaze lacrimogene și cu un ciocan în timp ce ajungea ieri la locuința sa din capitala lituaniană Vilnius.

Contraspionajul lituanian spune că atacul a fost probabil executat de Rusia – și ar putea avea legătură cu alegerile prezidențiale rusești.

UPDATE 9:00-Ucraina lovește cu o dronă o clădire FSB din regiunea rusă

Ucraina a reușit să lovească și să avarieze o clădire a serviciilor de securitate rusești (FSB) din regiunea de frontieră Belgorod, potrivit agenției de presă de stat TASS.

Ucraina a efectuat atacuri aeriene de amploare în mai multe regiuni de frontieră rusești.

„Forțele armate ucrainene au atacat clădirea FSB din Belgorod cu ajutorul unui UAV, raportează serviciile operaționale”, a declarat TASS, adăugând că nu au existat victime.

Regiunea se află la granița ucraineană, lângă Harkov.

ȘTIREA INIȚIALĂ

SUA vor trimite arme de 300 de milioane de dolari în Ucraina, chiar dacă sunt necesare 10 miliarde de dolari pentru a restabili stocurile de arme pe care le-au trimis la Kiev pentru a le ajuta în lupta împotriva invaziei rusești de ani de zile.

Pentagonul a găsit câteva economii de costuri în contractele sale pentru a găsi fondurile pentru pachetul de arme, în timp ce Congresul nu a reușit până acum să acorde ajutoare suplimentare.

Înalți oficiali ai apărării au făcut dezvăluirea marți. Este primul pachet de arme anunțat de la sfârșitul anului trecut, când Pentagonul a declarat că nu mai avea finanțare pentru a trimite mai multe arme în Ucraina.

Recent, oficialii au dezvăluit descoperirea de cont de 10 miliarde de dolari. Fondurile folosite pentru a completa stocurile au însemnat că Pentagonul a putut să trimită muniții existente și sisteme de apărare aeriană, pe lângă alte arme din stocurile de rezervă, folosind o autoritate prezidențială de retragere pentru a trimite arme în Ucraina și, ulterior, pentru a comanda noi arme pentru a reumple. magazine.

Un oficial al apărării a declarat că noul pachet a fost o „împușcătură unică” până când Congresul va adopta un nou ajutor Ucrainei, așa cum se propune într-un proiect de lege de ajutor suplimentar de 60 de miliarde de dolari, sau până când vor fi identificate noi reduceri de costuri.

Citește și