• Avertismentul vine după ce un muncitor al unei fabrici a găsit urme de labe galbene care se îndepărtau de container.
  • Imaginile de securitate au fost apoi revăzute și pisica a putut fi văzută fugind, lăsând o dâră de urme de labe.
  • Compania care deține fabrica a declarat că rezervorul a fost acoperit cu o prelată, dar că o parte din el ar fi fost răsturnată.

Locuitorii unui oraș din vestul Japoniei au fost avertizați să stea departe de o pisică după ce aceasta a căzut într-un rezervor cu substanțe chimice otrăvitoare, scrie BBC.

Avertismentul vine după ce un muncitor al unei fabrici a găsit urme de labe galbene care se îndepărtau de container. Imaginile de securitate au fost apoi revăzute și pisica a putut fi văzută fugind, lăsând o dâră de urme de labe.

Oficialii din Fukuyama au cerut publicului să stea departe de animal și să raporteze orice apariție la poliție. Se crede că felina curioasă se afla într-o cuvă de crom hexavalent, o substanță chimică foarte acidă și cancerigenă, de culoare portocalie și maro.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Un membru al personalului a găsit urmele de lăbuțe când a sosit ieri la muncă la fabrica Nomura Plating Fukuyama, potrivit site-ului de știri Asahi. Echipa de mediu a orașului Fukuyama a avertizat publicul să nu atingă o pisică ce pare anormală”, dar a mai spus că animalul ar fi putut muri în urma incidentului.

Compania care deține fabrica a declarat că rezervorul a fost acoperit cu o prelată, dar că o parte din el ar fi fost răsturnată.

Potrivit agenției de știri AFP, un purtător de cuvânt al companiei a declarat: Incidentul ne-a trezit la necesitatea de a lua măsuri pentru a împiedica animalele mici, precum pisicile, să se strecoare înăuntru, lucru pe care nu l-am anticipat până acum”.

Cromul hexavalent poate provoca iritații ale pielii, probleme respiratorii și orbire, iar personalul trebuie să poarte măști și mănuși de cauciuc atunci când lucrează în apropierea acestei substanțe.

Citește și