• Israelul își extinde operațiunile terestre în Fâșia Gaza, după ore întregi de atacuri intense.
  • Locuitorii din Gaza raportează că forțele israeliene au intrat în nordul Fâșiei Gaza.
  • Ministrul iordanian de externe: „Israelul tocmai a început o operațiune la sol în Fâșia Gaza”.
  • Un purtător de cuvânt al IDF a declarat pentru ABC: „Activitatea care are loc în Gaza nu este o invazie terestră oficială”.

23.00 – Liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinuar: „Facem apel la organismele și instituțiile care lucrează în domeniul prizonierilor să întocmească liste cu prizonierii bărbați și femei deținute de ocupație, fără excepție, în pregătirea evoluțiilor din următoarea fază”

22.00 – Haaretz: Negocierile privind ostaticii sunt încă în curs de desfășurare, acordul rămâne pe masă, afirmă surse implicate în discuții

Surse implicate în negocierile pentru eliberarea ostaticilor israelieni deținuți de Hamas au indicat că discuțiile sunt încă în curs de desfășurare. Potrivit acestora, extinderea campaniei militare de către Israel a făcut ca procesul de negociere să fie mai dificil, dar nu a scos acordul de pe masă.

Fostul șef al Mossad, Yossi Cohen, care este implicat în aceste încercări, a declarat într-un interviu acordat Canal 11 că „lucrează în profunzime în Orientul Mijlociu pentru a găsi o soluție care să atingă aspecte strategice și alte aspecte, inclusiv chestiunea ostaticilor”. El a adăugat că „tabloul se apropie de o înțelegere deplină” în ceea ce privește situația tuturor captivilor.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Potrivit unor surse diplomatice, negocierile indirecte conduse de Qatar între Israel și Hamas joacă un rol strategic important pentru ambele părți, întrucât este cel mai important canal de dialog în timpul conflictului. Sursele diplomatice sugerează că acest canal poate facilita prezentarea de cereri și solicitări pe măsură ce războiul se desfășoară.

21.30 – Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene anunță că numărul prizonierilor israelieni confirmați a crescut la 230

21.20 – Șeful ONU pentru drepturile omului avertizează cu privire la „consecințele posibil catastrofale”

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a avertizat că operațiunile terestre pe scară largă israeliene în Gaza ar putea produce consecințe „catastrofale”, cu posibil alte mii de morți civili.

Volker Turk le-a îndemnat celor două părți și altora cu influență în regiune să facă totul pentru a detensiona conflictul. „Se pare că bombardamentele și operațiunile terestre din Gaza de aseară de către forțele israeliene au fost cele mai intense de până acum, ducând această criză teribilă la un nou nivel de violență și durere”, a spus el.

„Agravând mizeria și suferința civililor, atacurile israeliene asupra instalațiilor de telecomunicații și închiderea ulterioară a internetului i-au lăsat efectiv pe locuitorii din Gaza fără de unde să știe ce se întâmplă în Gaza și i-au îndepărtat de lumea exterioară”.

20.50 – Gallant spune că eliberarea ostaticilor este un „efort foarte complex”

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a vorbit după Netanyahu și vorbește despre ostatici.

„Este un efort foarte complex să-i aducem acasă”, spune Gallant. El continuă să adauge: „Cu cât ne lovim mai mult de ei (Hamas), știm că vor fi dispuși să ajungă la un fel de înțelegere și vom putea aduce acasă iubiții noștri ostatici”.

20.20 – Netanyahu: E a doua fază a războiului, scopul rămâne distrugerea Hamas

Netanyahu: E a doua fază a războiului, scopul rămâne distrugerea Hamas. Rugăm rezidenții din Gaza să se relocheze în locuri sigure. Hamas folosește civilii pe post de scut. Statul nostru are o singură variantă: a fi sau a nu fi. E misiunea vieții noastre, e misiunea vieții mele. Vom câștiga împreună.

19.55 – Emiratele Arabe Unite solicită Consiliului de Securitate al ONU să se reunească în legătură cu Gaza

Emiratele Arabe Unite au cerut sâmbătă Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să se reunească „cât mai curând posibil” în urma extinderii operațiunilor terestre ale Israelului în Gaza și a deconectării rețelelor de telecomunicații, au declarat diplomați.

Consiliul format din 15 membri s-ar putea reuni încă de duminică, au declarat diplomații, iar Emiratele Arabe Unite au cerut ca șeful ONU pentru ajutor umanitar, Martin Griffiths, și Philippe Lazzarini, șeful agenției ONU care oferă ajutor palestinienilor (UNRWA), să fie informați.

19.40 – IDF a continuat în timpul zilei să extindă operațiunile terestre în Fâșia Gaza

Începând cu noaptea devreme, IDF, condusă de echipe de luptă combinate de forțe blindate, de inginerie și de infanterie, operează la sol în nordul Fâșiei Gaza. În cadrul operațiunii, forțele IDF au identificat echipe teroriste care încercau să lanseze rachete antitanc și rachete antitanc și le-au atacat. În plus, a fost localizată o casă prinsă care a fost atacată de forțe.

De asemenea, luptători blindați au direcționat elicoptere de combat pentru a ataca un punct de întâlnire al teroriștilor Hamas într-o clădire folosită de organizația teroristă. În plus, forțele IDF au distrus o serie de unități inamice suplimentare care au încercat să lanseze rachete antitanc asupra lor.

19.20 – Premierul Netanyahu către reprezentanții familiilor răpite: „Vom exercita și vom epuiza orice posibilitate de a le aduce acasă”

„Un efort este în desfășurare, nu sunt sigur că oamenii înțeleg în ce măsură se desfășoară și în ce măsură, inclusiv instrucțiuni către forțele din teren și pe un domeniu foarte extins, atât global, cât și local – și continuă tot timpul. Dacă ar fi să spun care este cheia, cheia este gradul de presiune. Cu cât presiunea este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele.”

19.00 – Zeci de protestatari în fața casei lui Netanyahu din Cezareea: „Demisia, ești vinovat”

Zeci de oameni protestează în fața casei familiei premierului Benjamin Netanyahu din Cezareea. Protestatarii aprind lumânări în memoria celor uciși și căzuți și scandează „Demisia, sângele este pe mâinile tale. Demisia deja, ești de vină pentru ceea ce s-a întâmplat”.

18.30 – Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Al-Qassam: Agresiunea ocupației și comiterea Holocaustului și masacrelor nu sunt altceva decât un semn de mare durere pe care o trăiește

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Al-Qassam: Agresiunea ocupației și comiterea Holocaustului și masacrelor nu sunt altceva decât un semn de mare durere pe care o trăiește. Îi spunem inamicului, care își repetă zilnic amenințările, că încă îl așteptăm. Era presupusei superiorități militare și de informații a inamicului s-a încheiat. Timpul înfrângerii sionismului a început.

18.10 – Ministrul Palestinian al Comunicațiilor către Al-Arabi:

  • Israelul a refuzat să restabilească serviciile de comunicații în Gaza
  • Întreruperea comunicațiilor în Gaza este o măsură penală care încalcă convențiile internaționale
  • Facem presiuni asupra Uniunii Internaționale de Telecomunicații pentru a forța Israelul să restabilească comunicațiile către Gaza
  • Am cerut Egiptului să consolideze rețeaua de comunicații pentru a acoperi părți din Gaza
  • Am cerut fraților noștri din Egipt să consolideze rețeaua de comunicații pentru a acoperi părți din Gaza și așteptăm un răspuns din partea lor

17.50 – Liderul Hamas Ghazi Hamad: Administrația americană și țările occidentale care susțin agresiunea sunt parteneri cu ocupația în războiul de exterminare

Liderul Hamas Ghazi Hamad: Administrația americană și țările occidentale care susțin agresiunea sunt parteneri cu ocupația în războiul de exterminare. Cerem implementarea imediată a deciziei Adunării Generale de a trimite rapid ajutor în Gaza. Spitalul Al-Shifa este folosit doar în scopuri medicale, iar liderii noștri nu sunt prezenți acolo.

17.20 – Declarațiile șefului OMS

Nevoile, visele și speranțele oamenilor din Gaza sunt aceleași ca ale tuturor oamenilor: Pentru sănătate, hrană, apă, adăpost, siguranță și pace. Pentru un viitor mai bun pentru copiii lor. Suferința pe care o vedem acum nu poate fi soluția Decenii de război nu au produs decât diviziune și distrugere. Fac apel comunității internaționale să susțină ACUM o încetare a focului și să lucreze la o soluție politică pentru a stabili o pace durabilă. În același timp, fac apel la liderii de toate părțile conflictului să folosească suferința comună a acestei crize ca o oportunitate de a face pace.

16.50 – Erdogan: Nu trebuie să fim parteneri în crimele comise împotriva oamenilor din Gaza

Erdogan: Nu trebuie să fim parteneri în crimele comise împotriva oamenilor din Gaza. Ceea ce se întâmplă în Gaza nu este doar problema oamenilor din Gaza, ci mai degrabă problema noastră a tuturor. Hamas nu este o organizație teroristă, ci Israelul este un ocupant. Reamintim popoarelor și țărilor din regiune că unitatea este putere și diviziunea este o eroare.

16.10 – Ministerul Saudit al Afacerilor Externe: „Arabia Saudită condamnă operațiunile terestre efectuate de Israel care amenință viața cetățenilor palestinieni și avertizează împotriva stabilității păcii și securității regionale”

Ministerul saudit de Externe: Facem apel la comunitatea internațională să-și asume responsabilitățile de a opri operațiunea israeliană din Gaza. Arabia Saudită condamnă operațiunile terestre efectuate de Israel care amenință viața cetățenilor palestinieni și avertizează împotriva stabilității păcii și securității regionale

15:18 – Mesaj urgent pentru rezidentii din Gaza

IDF: „Toți rezidenții din nordul Gaza și orașul Gaza să se relocheze în sud imediat, este o masura temporara.”

14:50 – Corespondent Al Arabiya: „Crește frecvenței bombardamentelor reciproce între forțele israeliene și Hezbollah”

14:20 – Confruntările izbucnesc între tineri și forțele de ocupație în tabăra de refugiați Shuafat, la nord-est de Ierusalim

14:00 – Putin și Rusia sunt direct implicați în atacul Hamas

Au urmărit să semene frica în rândul tuturor: ucraineni, europeni, israelieni. Luptătorii Wagner au fost printre instructorii care au antrenat teroriștii Hamas. Un exemplu poate fi și vizita teroriștilor Hamas la Moscova. Și aceasta este o dovadă clară că teroriștii din Rusia, Iran, Coreea de Nord și Hamas cooperează foarte strâns, deoarece scopul lui Putin este de a destabiliza lumea și de a distruge libertatea și democrația.

13:30 – Directorul Spitalului Nasser din Khan Yunis a declarat pentru Al Jazeera: „Situația sănătății din Gaza este catastrofală și nu există paturi de spital”

13:20 – Un marș masiv pe străzile din Tulkarm/ Cisiordania; Sprijin pentru Gaza

12:40 – Președintele egiptean face apel la toată lumea să respecte suveranitatea și poziția Egiptului

12:20 – Președintele egiptean: „Suntem capabili să ne protejăm granițele, iar extinderea conflictului în regiune nu va fi în interesul nimănui”

12:00 – Oficialul Apărării Civile din Gaza spune că „sute de clădiri și case au fost complet distruse” peste noapte

10:50 – Confruntări cu forțele IDF după ce au demolat casa liderului întemnițat Bagis Nakhleh, lângă tabăra Jalazoun, la nord de Ramallah

09:53 – Familiile ostaticilor israelieni cer să se întâlnească cu Netanyahu și Gallant, spunând că: „Această noapte a fost cea mai rea dintre toate nopțile”

09:51 – O sursă medicală palestiniană a declarat pentru Al Jazeera: „Peste 25 de martiri și 35 de răniți au ajuns la Spitalul de Martiri Al-Aqsa din centrul Fâșiei Gaza”

09:50 – IDF a distrus aproximativ 150 de ținte subterane în nordul Fâșiei Gaza în această seară

Avioanele de vânătoare au atacat în această seară aproximativ 150 de ținte subterane în nordul Fâșiei Gaza. În timpul atacului, teroriștii organizației teroriste Hamas au fost eliminați și au fost distruse tuneluri de luptă, spații de luptă subterane și alte infrastructuri teroriste subterane.

09:40 – Joe Biden: „Forțele americane au efectuat lovituri împotriva instalațiilor din estul Siriei sub conducerea mea pe 26 octombrie”

09:31 – De la bombardamentul violent care a vizat aseară vecinătatea Turnurilor Sheikh Zayed din nordul Gazei

09:25 – Mii de protestatari închid Grand Central Station din New York, pentru a cere încetarea războiului israelian din Fâșia Gaza, iar poliția îi arestează pe unii dintre ei

09:20 – Surse din cadrul IDF spun că se pregătește să sporească ajutorul umanitar în Gaza pe măsură ce luptele terestre se intensifică

Surse din cadrul FDI afirmă că se pregătește să sporească ajutorul umanitar în Fâșia Gaza, în condițiile în care incursiunea forțelor israeliene în Gaza s-a adâncit în cursul nopții. Armata înțelege că, cu cât forțele sale împing mai mult populația din Gaza spre sud, cu atât mai extins va fi necesar ajutorul umanitar.

Sursele au identificat combustibilul ca fiind cea mai importantă nevoie actuală a Hamas și în acest moment nu există nicio intenție de a reînnoi transferul de combustibil în Fâșia Gaza.

Instituția de securitate a Israelului spune că Hamas se comportă cinic în fața mediatorilor în ceea ce privește ostaticii și persoanele dispărute. În prezent, nu există nicio propunere din partea Hamas care să fi fost înaintată pe această temă.

De fiecare dată când Hamas își dă seama că FDI este pe cale să înceapă incursiunea terestră, încearcă să iasă cu o declarație în care afirmă că este gata pentru un acord, dar, în practică, până în acest moment, Hamas nu a specificat care sunt termenii acordului sau care sunt cererile sale.

08:55 – IDF afirmă că a lovit infrastructura militară a Hezbollah

IDF a anunțat că a atacat o infrastructură militară a Hezbollah, ca răspuns la tirurile de rachete de ieri care au fost îndreptate spre Israel și au aterizat pe teritoriul sirian.

08:40 – IDF: „150 de ținte subterane din nordul Fâșiei Gaza au fost distruse în loviturile din timpul nopții”

Potrivit anunțului făcut de un purtător de cuvânt al FDI, tunelurile de luptă, zonele de luptă subterane și infrastructura teroristă subterană au fost distruse în lovituri. De asemenea, s-a precizat că aproximativ 100 de avioane de luptă israeliene au participat la loviturile din timpul nopții.

08:20 – Blinken și FM chinez discută despre războiul Israel-Gaza

Secretarul de stat american Antony Blinken și omologul chinez Wang Yi au discutat despre războiul Israel-Gaza în timpul întâlnirilor din ultimele zile.

Blinken „a reiterat sprijinul SUA pentru dreptul Israelului de a se apăra și a subliniat importanța ca toate țările – în special membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU – să denunțe fără echivoc atacurile teroriste ale Hamas și să își folosească influența pentru a preveni escaladarea și extinderea conflictului”, potrivit Departamentului de Stat.

China a cerut la începutul acestei săptămâni, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, o „încetare generală a focului fără întârziere”, îndemnând Consiliul să „determine puterea ocupantă” să permită intrarea ajutorului umanitar. La începutul acestei luni, Blinken a cerut Chinei să își folosească influența pe care o are asupra Iranului pentru a împiedica o nouă escaladare a războiului.

07:55 – Israelul îl asasinează pe șeful forțelor aeriene ale Hamas, anunță un purtător de cuvânt al IDF

FDI a anunțat că l-a asasinat aseară, într-un atac aerian, pe șeful forțelor aeriene ale Hamas din Fâșia Gaza. Potrivit raportului, Atsam Abu Raffa a fost unul dintre planificatorii atacului împotriva comunităților israeliene din 7 octombrie.

Comunicatul FDI a adăugat că el a dirijat teroriștii care s-au infiltrat pe teritoriul israelian cu parapante și a dirijat atacurile cu drone care au lovit poziții ale FDI.

05:00 Terminalul Grand Central din New York a fost închis vineri seară din cauza unor manifestații

New York City’s Grand Central Terminal a fost închis vineri seară din cauza demonstrațiilor unui grup care cerea pace în Israel și Gaza.

03:15 Mai mulți membri ai personalului Națiunilor Unite au fost uciși în Gaza

Numărul angajaților ONU uciși în Gaza a crescut la 53, după ce 14 și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, potrivit unui comunicat al Agenției ONU de ajutorare a refugiaților palestinieni (UNRWA).

01:58 Imagini din Gaza

01:44 Peste 100 au fost uciși în bombardarea unui turn rezidențial la vest de orașul Gaza, în cartierul Al-Shati, care găzduia persoane strămutat

01:21 Presa israeliană: Gaza raportează mari dificultăți în evacuarea răniților în urma atacurilor IDF în toată Fâșia

Echipele Semilunii Roșii în acest stadiu nu ies să evacueze răniții de teamă să nu fie vătămate de atacuri. Potrivit rapoartelor din Gaza, există zeci, poate sute de morți.

01:04 40 de soldați americani pleacă de pe Aeroportul Bagdad, zborul 303, tranzitează în Turcia și apoi în Danemarca

00:59 Oficiali americani către CBS: Negocierile sunt în desfășurare, în ciuda ritmului crescând al incursiunii terestre israeliene

00:41 Brigăzile Al-Quds: Grupurile noastre avansate se află pe axele de luptă și se confruntă cu forțele inamice care încearcă din când în când să avanseze spre Fâșia Gaza

00:33 Ministrul israelian de externe: Respingem categoric apelul scandalos la încetarea focului. Suntem hotărâți să eliminăm Hamas, așa cum a făcut lumea cu naziștii și ISIS

00:31 Împușcături către așezarea Psagot de lângă orașul Al-Bireh din Cisiordania centrală

00:28 Ciocniri violente la est de tabăra Jabalia, în nordul Fâșiei Gaza

00:24 Fâșia Gaza, din nou, atacată

Bombardamentul violent israelian s-a reînnoit în vecinătatea spitalului indonezian din nordul Fâșiei Gaza.

00:17 Ramallah cere arme

00:10 Director executiv UNICEF: Am pierdut contactul cu colegii noștri din Gaza și sunt îngrijorat de siguranța lor într-o altă noapte de teroare pentru un milion de copii

00:07 Organizația Mondială a Sănătății nu se poate conecta cu personalul și partenerii umanitari din Gaza

Organizația Mondială a Sănătății spune că nu poate să se conecteze cu personalul său, cu unitățile sanitare, cu lucrătorii din domeniul sănătății și cu restul partenerilor săi umanitari din Gaza.

„Acest asediu mă face să fiu foarte îngrijorat pentru siguranța lor și pentru riscurile imediate pentru sănătatea pacienților vulnerabili. Solicităm protecția imediată a tuturor civililor și accesul umanitar deplin”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

11:54 – Atacuri violente IDF în Gaza

11:50 – Surse de presă: „Obuze de rachete provenite din teritoriul sirian au căzut pe Înălțimile Golan”

11:47 – Într-o declarație de presă, liderul mișcării Hamas, Osama Hamdan: „Israelul spune că această operațiune din această seară nu este operațiunea terestră planificată, pentru a nu se pune într-o situație jenantă atunci când eșuează, iar în zori lumea va vedea efectele epopeei pe care luptătorii noștri au scris-o.”

11:45 – O ciocnire armată cu soldații IDF la punctul de control din sudul orașului Ierihon

11:43 – O rachetă din Gaza lovește o clădire de apartamente din Tel Aviv au fost declarați patru răniți până acum

Patru persoane au fost rănite când o rachetă a lovit vineri o clădire rezidențială din Tel Aviv.

Potrivit serviciilor medicale de urgență MDA, un bărbat de 53 de ani a suferit o rană moderată la stomac, iar un bărbat de 20 de ani a suferit răni moderate la cap și la membre. Ambii au fost evacuați la spitalul Ichilov din Tel Aviv. Ceilalți doi bărbați, de 78 și 52 de ani, au fost răniți ușor și au fost tratați la fața locului.

11:42 – Moscheile din Bagdad strigă „Allahu Akbar” în sprijinul Palestinei

11:41 – Israelul acuză 120 de state din lume că susțin „nazismul” și „terorismul”

11:40 – Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan: „Votul arată că majoritatea comunității internaționale preferă să susțină apărarea teroriștilor naziști în locul Israelului, ONU nu deține legitimitate sau relevanță. Singura modalitate de a distruge Hamas este să-i înrădăcineze. din tunelurile lor și din orașul subteran al terorii.”

11:35 – Reprezentant Israel: „Națiunile Unite nu se bucură de nicio legitimitate sau importanță după ce Adunarea Generală a adoptat o rezoluție privind războiul dintre Israel și Hamas”

11:30 – Al-Qassam: „Suntem implicați în ciocniri violente împotriva unei incursiuni terestre israeliene în Beit Hanoun și la est de Bureij”

11:24 – The New York Times: „Arabia Saudită a avertizat administrația Biden că incursiunea israeliană în Gaza ar putea fi catastrofală”

11:23 – Corespondent Al-Arabi: „Numărul de rachete antitanc lansate în nordul Gazei a crescut la 6”

11:22 – Un jurnalist din nordul Fâșiei Gaza descrie lui Al Jazeera condițiile de pe teren într-un mesaj audio din cauza întreruperii comunicațiilor în Fâșie

11:21 – Presă israeliană: „Arsenalul de rachete al Hamas este estimat la între 13 și 15 mii de rachete”

11:20 – Delegatul Palestinei la Națiunile Unite: „Ne dorim o încetare imediată a focului și intrarea imediată a ajutorului umanitar în Fâșia Gaza”

11:13 – Acoperire de presă: „Sunete de ciocniri violente la granița de est a Fâșiei Gaza”

„În prezent, există o activitate extinsă a aeronavelor de informații militare americane în jurul Fâșiei Gaza”, conform presei israeliene.

11:10 – Mark Regev: „Hamas va simți mânia noastră în seara asta”

Pe fundalul relatărilor palestiniene despre o „invazie terestră” a Fâșiei Gaza, purtătorul de cuvânt al Biroului prim-ministrului, Mark Regev, a declarat într-un interviu pentru MSNBC că „Hamas va plăti pentru crimele sale împotriva umanității, iar în această seară, va începe întoarcerea. Hamas va simți mânia noastră în seara asta.”

Știrea inițială

„Israelul își extinde operațiunile terestre în Fâșia Gaza, după ore întregi de lovituri aeriene intense”, a declarat vineri Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, scrie Washington Post.

Organizația Națiunilor Unite a avertizat că cei 2 milioane de locuitori din Gaza se confruntă cu o catastrofă umanitară. Anunțul Israelului a fost făcut pe fondul unei pene de curent „totale sau aproape totale”.

Această escaladare are loc la 48 de ore după ce Benjamin Netanyahu, premierul israelian, a declarat în fața unei audiențe naționale că guvernul său pregătește o „invazie terestră” în Gaza.

„În ultimele ore, am intensificat atacurile asupra Gaza. Forțele aeriene atacă pe scară largă ținte subterane și ținte teroriste”, a declarat el în cadrul unui briefing. „În continuarea operațiunilor ofensive pe care le-am făcut în ultimele zile, forțele terestre își extind operațiunile terestre în această seară”, a adăugat el.

Hossein Amirabdollahian, ministrul de externe al Republicii Islamice, a declarat într-un interviu acordat „NPR” în America că „pe baza informațiilor pe care le avem în regiune, sistemul de securitate și politic al Israelului s-a prăbușit complet”.

Declarațiile Hamas despre situația din Israel

Mișcarea Hamas: „Întreruperea comunicațiilor și a internetului din Fâșia Gaza și escaladarea bombardamentelor, pe uscat, pe mare și pe aer, asupra cartierelor rezidențiale avertizează asupra intenției ocupației de a comite mai multe masacre și crime de genocid departe de ochii presei. și lumea.”

Mișcarea Hamas: „Considerăm ocupația, Washington și capitalele occidentale care au susținut-o pe deplin răspunzătoare pentru seria de masacre odioase și repercusiunile acestora și facem apel la țările arabe și islamice și comunitatea internațională să își asume responsabilitatea și să ia măsuri imediate pentru opriți crimele și serialele de masacre împotriva poporului nostru.”

Mișcarea Hamas: „Facem apel la poporul nostru oriunde s-ar afla în Cisiordania, Ierusalim, teritoriile din 1948 și diaspora. De asemenea, facem apel la oamenii liberi din lume să se mobilizeze în sprijinul Gazei și să oprească agresiunea și războiul. de exterminare împotriva civililor.”

Citește și: