• Un soldat rus este încă dispărut în urma atacului – care a lăsat clădirea din Sevastopol în flăcări.
  • Cel puțin o rachetă a lovit cartierul general, iar oficialii ruși au declarat că alte cinci au fost doborâte.
  • Marcel Ciolacu se va deplasa la Kiev, alături de mai mulți miniștri ai săi, pentru discuții cruciale cu privire la interzicerea importului de cereale.

Update ora 15:00

Noi sancțiuni împotriva Rusiei nu sunt necesare, deoarece acestea „cauzează mai mult rău Europei decât Rusiei”, a declarat vineri ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, într-un interviu acordat presei ruse de stat TASS.

Update ora 14:00

Poliția norvegiană a arestat un fost comandant al grupului de mercenari Wagner, suspectat că a încercat să treacă ilegal frontiera înapoi în Rusia, după ce a cerut azil în Norvegia la începutul acestui an, a confirmat astăzi avocatul său.

Update ora 12:00

Rusia a bombardat în cursul nopții regiunile ucrainene Dnipropetrovsk și Kherson, omorând o persoană și rănind alte trei, au declarat sâmbătă șefii administrației militare regionale.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Update ora 10:00

Premierul Poloniei l-a avertizat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să nu mai facă alte remarci „ofensatoare” la adresa polonezilor. Acest lucru vine după ce președintele polonez a încercat să atenueze tensiunile dintre cele două națiuni în disputa cu privire la importurile de cereale ucrainene.

Update ora 08:00

Generalul care conduce contraofensiva ucraineană de-a lungul liniei sudice a frontului spune că forțele sale au reușit să pătrundă în Verbove – și spune că va urma un progres și mai mare.

Update ora 05:00

„În unele direcții, nu pot spune dacă este vorba de regiunea Kherson, sau direcția noastră, sau în altă parte, ei apar”, a declarat generalul Oleksandr Tarnavski, întrebat despre rapoartele potrivit cărora luptătorii Wagner au fost redistribuiți în Kherson. „Faptul este că insignele lor apar ici și colo a fost o acțiune constantă”.

Tarnavski a continuat spunând că, de obicei, oamenii săi speculau prezența lui Wagner ori de câte ori inamicul lor începea să se comporte mai competent.

Update ora 03:00

Senatorul republican Roger Wicker, membrul principal al Comisiei pentru servicii armate, împreună cu mai mulți dintre colegii săi, a salutat anunțul privind desemnarea unui inspector general principal.

„Numirea unui inspector general principal va contribui la asigurarea faptului că Congresul sprijină apărarea Ucrainei în cel mai responsabil și eficient mod posibil”, a declarat Roger Wicker.

Pe măsură ce administrația Biden a continuat să trimită miliarde de dolari în ajutor Ucrainei, unii membri ai Congresului, în special republicani, au cerut mai multă supraveghere pentru a preveni fraudele și abuzurile.

Știrea inițială

Rachetele Storm Shadow au fost folosite de Ucraina pentru a ataca sediul flotei din Marea Neagră, au declarat forțele aeriene ale țării pentru Sky News.

Un soldat rus este încă dispărut în urma atacului – care a lăsat clădirea din Sevastopol în flăcări. Cel puțin o rachetă a lovit cartierul general, iar oficialii ruși au declarat că alte cinci au fost doborâte.

Decizia de a furniza rachetele de fabricație britanică și franceză, cunoscute și sub numele de SCALP, a fost una dintre cele mai mediatizate solicitări din timpul războiului din partea țărilor occidentale – existând temeri că arma cu rază lungă de acțiune ar putea fi folosită pe teritoriul rusesc.

Atât Marea Britanie, cât și Franța au fost de acord să furnizeze rachetele începând cu luna mai, respectiv iulie a acestui an.


Premierul Marcel Ciolacu se va deplasa la Kiev, alături de mai mulți miniștri ai săi, pentru discuții cu privire la interzicerea importului de cereale, anunță presa română.

O să am o deplasare cu mai mulți miniștri la Kiev, când cred că vom finaliza toate discuțiile privind exportul pe teritoriul României”, a declarat Ciolacu. În acest moment, ceea ce s-a negociat de către domnul ministru este foarte clar și sunt ferm convins că o să vă dau mai multe detalii”.

Citește și: