• Volodimir Zelenski a spus astăzi că a vorbit cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, pentru a-i mulțumi pentru sprijinul Germaniei.
  • Scholz a spus că UE trebuie să continue în mod colectiv să sprijine financiar Ucraina în viitor.
  • Biden: „Dacă punem asta în pericol și ne îndepărtăm de ucraineni sau le întoarcem spatele civililor israelieni și palestinieni, pur și simplu nu merită.”

UPDATE 21.00

De la miezul nopții, Rusia a lansat 24 de bombe aeriene ghidate în regiunea ucraineană Kherson, a anunțat sâmbătă guvernatorul Oleksandr Prokudin.

UPDATE 19.00

Cel puțin doi civili au fost uciși și alții au fost răniți în Ucraina, în timp ce forțele rusești au continuat să bombardeze zonele de pe linia frontului și alte părți ale țării, au anunțat oficiali locali ucraineni.

UPDATE 17.00

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy a discutat sâmbătă cu președintele turc Tayyip Erdogan, a declarat Zelenskiy, într-o convorbire telefonică în care cei doi au discutat despre formula de pace din Ucraina, securitatea alimentară și situația din Orientul Mijlociu.

Recomandări

CE SPUNE MELANIA?
DISCUȚII STARMER-TRUMP
NE ÎNTÂLNIM LA MIJLOC
IOHANNIS E REFUZAT
DEL REY SE CĂSĂTOREȘTE
SURPRIZE, SURPRIZE

UPDATE 15.00 Alți trei copii au fost salvați din Rusia

Alți trei copii au fost salvați din Rusia și aduși înapoi în Ucraina, a scris pe X, fostul Twitter, comisarul Parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubinets.

UPDATE 13.00 Germania promite alte 200 de milioane de euro pentru reconstrucția Ucrainei

Germania va oferi Ucrainei o sumă suplimentară de 200 de milioane de euro pentru a sprijini refacerea sistemelor de educație și de sănătate, aprovizionarea cu apă potabilă și reconstrucția orașelor.

UPDATE 12.00 UE începe să lucreze la cel de-al 12-lea pachet de sancțiuni pentru Rusia

UE va începe în următoarele zile să se consulte cu țările membre cu privire la următorul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, a informat Bloomberg pe 20 octombrie, citând surse nedezvăluite.

UPDATE 05.00 – Doi ruși sunt ținuți ostatici în Fâșia Gaza

Doi cetățeni ruși sunt ținuți ostatici în Fâșia Gaza, transmite agenția de presă rusă TASS. Actualizarea a fost oferită agenției de către secretarul de presă al Ambasadei Rusiei în Israel, Marina Ryazanova.

Doamna Ryazanova a spus că „cel puțin doi cetățeni ruși care au și cetățenie israeliană” se află pe lista ostaticilor ținuți de Hamas. Ambasada a raportat anterior un rus printre ostaticii din Gaza.

UPDATE ORA 01.00 – Declarație SUA-UE

Statele Unite și Uniunea Europeană rămân neclintite în sprijinul politic, financiar, umanitar și militar pe termen lung acordat Ucrainei și poporului său, în timp ce aceștia se apără împotriva războiului de agresiune ilegal și neprovocat al Rusiei. Sunt uniți pentru a cere Rusiei să pună capăt războiului său brutal și să-și retragă forțele și proxy-urile și echipamentul militar imediat, complet și necondiționat de pe întregul teritoriu recunoscut internațional al Ucrainei. Ne angajăm să obținem cel mai larg sprijin internațional posibil pentru principiile și obiectivele cheie ale formulei de pace a Ucrainei. Orice inițiativă pentru o pace cuprinzătoare, justă și durabilă în Ucraina trebuie să se bazeze pe respectul deplin pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul granițelor sale recunoscute internațional și să susțină toate scopurile și principiile Cartei Națiunilor Unite.

Ne angajăm să sprijinim Ucraina atât timp cât este nevoie pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială. Recunoaștem urgența de a ne asigura că Rusia nu reușește să prăbușească economia ucraineană și de a ne intensifica eforturile pentru a ne asigura că asistența răspunde nevoilor prioritare ale Ucrainei. În calitate de copreședinți, împreună cu Ucraina, ai Platformei de coordonare a donatorilor multi-agenții, lucrăm împreună cu Ucraina în timp ce își dezvoltă Planul pentru Ucraina, încorporat în calea sa europeană, pentru a încorpora un set comun de reguli economice prioritare pe termen scurt. -de lege și reforme de democratizare și o abordare prioritizată și bine coordonată a asistenței și investițiilor pentru redresare și reconstrucție. Statele Unite și Uniunea Europeană, împreună cu alți donatori internaționali, vor continua să ofere Ucrainei finanțare pentru a ajuta la atingerea acestor obiective, inclusiv pentru apărarea, repararea și reconstrucția sectorului său energetic, aliniat la standardele UE. Recunoaștem angajamentul și progresul Ucrainei în eforturile lor de reformă și subliniem importanța strategică a procesului său de aderare la UE.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Volodimir Zelenski a spus astăzi că a vorbit cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, pentru a-i mulțumi pentru sprijinul Germaniei.

Scholz a spus că UE trebuie să continue în mod colectiv să sprijine financiar Ucraina în viitor. „Avem o poziție clară aici: acest ajutor pentru Ucraina, pentru stabilitatea financiară a țării, va trebui să îl oferim împreună ca europeni”, a spus Scholz parlamentarilor.

Între timp, Biden a spus că „conducerea americană ține lumea unită”.
„Dacă punem asta în pericol și ne îndepărtăm de ucraineni sau le întoarcem spatele civililor israelieni și palestinieni, pur și simplu nu merită.”

Citește și: