• Kremlinul a declarat vineri că aderarea Ucrainei la UE este o perspectivă foarte îndepărtată.
  • Viktor Orbán s-a opus prin veto unui pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro al UE pentru Ucraina.
  • Japonia a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, Belarusului și a organizațiilor din Emiratele Arabe Unite, Armenia, Siria și Uzbekistan, din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

UPDATE ORA 04.00 – Zeci de răniți după ce un membru al consiliului din Ucraina a pornit grenade în timpul unei reuniuni

Un membru al unui consiliu sătesc din vestul Ucrainei a detonat vineri trei grenade de mână în timpul unei ședințe, rănindu-se grav pe el însuși și cel puțin alte două duzini de persoane, au anunțat autoritățile.

O înregistrare video postată pe rețelele de socializare arată cum un bărbat intră într-o încăpere în care consiliul sătesc din Keretsky se întrunea pentru a discuta și aproba bugetul comunității.

Bărbatul, care a fost identificat preliminar ca fiind Serhii Batryn, un membru al consiliului care aparține partidului Servitorul Poporului al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a scos trei grenade din buzunare, a scos știfturile și a aruncat armele pe podea în fața sa.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un nou summit pentru a discuta despre sprijinul financiar pentru Ucraina este planificat pentru începutul anului viitor, a declarat vineri președintele Consiliului European, Charles Michel, la finalul unei reuniuni de două zile a liderilor UE, relatează Reuters.

Sunt încrezător și optimist că vom fi în măsură să ne îndeplinim promisiunea de a sprijini Ucraina cu mijloace financiare”, a declarat Michel. El a adăugat că 26 de state membre au fost de acord până acum.

Citește și