• Ucraina susține că a doborât toate rachetele hipersonice lansate în asaltul de astăzi.
  • 250.000 de consumatori au rămas fără electricitate în Kiev în urma atacurilor.
  • Președintele Lituaniei și președintele Letoniei au cerut mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru Ucraina.

UPDATE ORA 19.00 – 600 de persoane au fost evacuate după „atacul ucrainean” asupra regiunii ruse

În această dimineață, Rusia a acuzat Ucraina că a lansat un nou atac cu rachete și drone asupra regiunii sale de sud Belgorod. Guvernatorul a transmis că mai multe sate au fost atacate și o linie electrică a fost întreruptă.

UPDATE ORA 18.00 – Zelensky a raportat că peste 200 de apărători ai Ucrainei au fost returnați din captivitatea rusă ca parte a schimbului de prizonieri


Ministerul rus al Apărării a anunțat că 248 de militari ruși se vor întoarce în Federația Rusă.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

UPDATE 3.00-ICYMI: Zelensky spune că Rusia va simți „furia” creșterii producției interne de arme a Ucrainei în 2024

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a promis să stimuleze producția militară a țării în 2024, promițând că Rusia va simți „furia producției interne”.

În mesajul său de Anul Nou, dl Zelensky a declarat că Ucraina va construi cel puțin un milion de drone, adăugând: „Toate acestea le vom folosi cu generozitate”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministrul de externe Lord Cameron și omologul său american au condamnat atacurile aeriene „deplorabile” care au bombardat Ucraina în ultimele zile.

Lordul Cameron și secretarul de stat Antony Blinken au vorbit astăzi despre războiul din Ucraina, precum și despre conflictul dintre Israel și Hamas, a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

„Ministrul de externe și secretarul de stat au discutat despre atacurile aeriene deplorabile ale Rusiei împotriva Odesa, Lvov, Dnipro, Harkov și Kiev în perioada de Anul Nou, precum și despre angajamentul lor ferm de a sprijini Ucraina în acest an”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Citește și