• A apărut un raport care sugerează că premierul britanic Liz Truss ar putea fi demisă până la sfârșitul săptămânii și că parlamentarii britanici au luat în considerare înlocuitorii săi.
  • Ea este criticată pentru proasta gestionare a inflației în creștere.
  • Mulți miniștri britanici s-au opus înlăturării ei.

Lupta premierului britanic Liz Truss pentru statura sa politică s-ar putea încheia în curând, spun mulți. Premierul britanic s-ar putea confrunta cu o destituire până pe 24 octombrie, a anunțat Daily Mail. Potrivit informațiilor, aproape 100 de parlamentari britanici din Partidul Conservator aflat la guvernare ar urma să trimită scrisori de neîncredere în Truss lui Graham Brady, care conduce comitetul partidului care organizează competiția pentru conducere.

La 2 octombrie, Truss a făcut o mare întoarcere de la planul său central de reducere a impozitelor atunci când a retras o politică de eliminare a ratelor maxime pentru cei mai bogați. Reducerea a declanșat turbulențe pe piață, care au dat naștere, de asemenea, la numeroase rebeliuni în cadrul partidului ei.

Truss se află sub amenințarea iminentă de a fi destituită din funcția de prim-ministru britanic din cauza eșecului în gestionarea inflației în creștere în Marea Britanie și a faptului că moneda a atins un minim record. De fapt, regimul ei a introdus un mini-buget pe 23 septembrie cu scopul de a impune reduceri ale impozitelor pentru gospodării și ale facturilor la energie.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT
VREI SĂ FII ANTREPRENOR
ATENȚIE LA VISCOL

În urma acestei măsuri, comercianții au avertizat asupra amplificării datoriilor, iar bugetul menționat nu a avut efectul dorit asupra economiei britanice.

Bugetul a fost prezentat sub conducerea lui Kwasi Kwarteng, numit de Truss în funcția de ministru de finanțe al Regatului Unit, fiind primul negru care a ocupat această funcție. Cu toate acestea, vineri, Truss și-a demis ministrul și l-a numit pe Jeremy Hunt în funcția de ministru de finanțe, implicând Marea Britanie într-o nouă criză. Se poate remarca faptul că Marea Britanie a înregistrat înlăturarea a trei dintre prim-miniștrii săi de când țara a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană în 2016.