• Lukaşenko a mai spus că, în timp ce rata criminalităţii în Belarus scade, ţara este expusă riscului de infracţiuni de „natura extremistă”.
  • În ianuarie, autorităţile din Belarus au lansat o investigaţie asupra unui grup de 20 de analişti şi comentatori independenţi aflat acum în afara ţării.
  • Ei sunt acuzaţi că au conspirat pentru a prelua puterea şi a promova extremismul.

Preşedintele Alexander Lukaşenko a cerut autorităţilor să organizeze patrule dotate cu arme de calibru mic pe străzile oraşelor din Belarus pentru a asigura siguranţa oamenilor.

„Oamenii ar trebui să se simtă în siguranţă acasă, la serviciu, pe stradă, în orice moment al zilei”, a spus Lukaşenko, potrivit Reuters.

Lukaşenko a mai spus că, în timp ce rata criminalităţii în Belarus scade, ţara este expusă riscului de infracţiuni de „natura extremistă”.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

„Avertizez Ministerul Afacerilor Interne, KGB, serviciile speciale, toată lumea, procuratura – oricine: trebuie să preluăm controlul asupra acestui lucru. Oamenii noştri din patrulare trebuie să fie pe străzi…Patrulele trebuie să fie înarmate cu arme de calibru mic, cel puţin pistoale”, a adăugat Lukaşenko.

Săptămâna trecută, el a spus că mai mulţi „sabotori”, inclusiv cetăţeni ucraineni şi belaruşi, au fost reţinuţi la graniţă într-o „operaţiune de combatere a terorismului” şi că grupuri similare au fost reţinute „de două sau trei ori pe săptămână”.

În ianuarie, autorităţile din Belarus au lansat o investigaţie asupra unui grup de 20 de analişti şi comentatori independenţi aflat acum în afara ţării. Ei sunt acuzaţi că au conspirat pentru a prelua puterea şi a promova extremismul.

Lukaşenko este la putere din 1994 şi a fost acuzat că a falsificat rezultatele alegerilor din 2020. Ulterior, regimul său a organizat o amplă represiune împotriva disidenţei.

Citește și