• Lukaşenko anunță că va scoate în afara legii toate organizaţiile neguvernamentale de opoziţie din Belarus
  • Nu există iertare pentru trădători. Cei care încearcă să dea peste cap ţara (…) nu vor fi iertaţi”, a spus acesta
  • Lukaşenko nu s-a oprit doar la ONG-uri

Lukaşenko anunță că va scoate în afara legii toate organizaţiile neguvernamentale de opoziţie din Belarus: „Nu există iertare pentru trădători”.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a anunţat astăzi intenția de scoatere în afara legii a tuturor organizaţiilor neguvernamentale de opoziţie, pe care le-a acuzat că primesc finanţare străină. Acesta crede că ONG-urile şi pregătesc o lovitură de stat, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Nu există iertare pentru trădători. Cei care încearcă să dea peste cap ţara (…) nu vor fi iertaţi. Îi vom urmări cu zecile şi cu sutele. Vom scoate în afara legii toate organizaţiile finanţate din exterior şi care pregăteau o revoltă şi o lovitură de stat”, a declarat liderul de la Minsk, citat de agenţia BELTA.

Recomandări

CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
PLÂNGERI ÎMPOTRIVA BOEING
CÂT TE COSTĂ UN EV?
CE FILM VEZI AZI? BOX-OFFICE ÎȚI DĂ IDEI
ZELENSKI MERGE LA SUMMIT-UL C.E.
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?

Potrivit avertismentelor lui Lukaşenko, aceste organizaţii „nu vor mai fi niciodată reînfiinţate”, chiar dacă vor cere recuperarea statutului legal.

Lukaşenko nu s-a oprit doar la ONG-uri

Acesta şi-a îndreptat atenţia şi către funcţionarii belaruşi şi a afirmat că Belarus are nevoie „mai mult ca oricând” să fie o ţară cu lideri care îşi fac bine treaba: „Avem mulţi conducători care îşi asumă poziţii antiguvernamentale”, a avertizat el.

Lukaşenko a admis că„toţi trebuie să aibă propriul lor punct de vedere şi dumneavoastră îl aveţi”, dar  „Nu discut acest lucru. Însă, dragii mei, noi toţi, cei aflaţi la această masă, şi liderii la care m-am referit suntem limitaţi de anumite constrângeri, constrângerile funcţiei”, a spus el.

Preşedintele belarus le-a cerut funcţionarilor care vor „să fie absolut independenţi, să ceară sancţiuni, să lupte împotriva autorităţilor şi alte lucruri de genul ăsta” să plece în Lituania şi în Polonia, unde „mai există încă locuri de muncă” pentru ei.

În acest sens, Lukaşenko le-a cerut funcţionarilor „să înţeleagă unde se află”, mai ales dacă sunt şefi, au grade militare sau lucrează în instituţiile de stat.

„În caz contrar, am spus-o de nenumărate ori, vom considera acest lucru o trădare”, a avertizat liderul de la Minsk.