- Un oficial din Belarus spune că Pokemon Go e instrument de spionaj pentru americani.
- Alexander Ilanov spune că cei mai mulți pokemoni apăreau lângă centre militare.
- Rusia acuza în 2016 că Pokemon Go este uneltă pentru CIA.
- Niantic, compania din spatele jocului, a negat categoric acuzațiile.
- Acuzația că Pokemon Go ar fi folosit pentru spionaj n-a fost niciodată demonstrată.
Nu e joacă de copii, e motiv de război. Lukashenko acuză Casa Albă că spionează de ani în șir cu Pikachu. Un oficial din Belarus spune că jocul Pokemon Go a fost folosit ca instrument al agențiilor de informații din Vest. Jocul presupune să „vânezi” pokemoni care apar în diferite locuri din orașul în care te afli. Alexander Ilanov spune că Niantic, compania din San Francisco din spatele maniei Pokemon, s-a asigurat că cei mai mulți pokemoni apăreau în apropierea centrelor militare. Iar munca jucătorilor era folosită pentru cartografierea zonei.
Acuzația nu este una nouă. Rusia spunea din 2016, când Pokemon Go era la apogeu că jocul este o uneltă pentru CIA. Niantic a resping categoric acuzațiile că oferă informații despre utilizatori.
Peste 230 de utilizatori activi avea Pokemon Go imediat după lansare, în 2016. Imaginile cu fanii care au luat cu asalt Central Park din New York după apariția unui pokemon rar au arătat că Pokemon Go este un fenomen. În prezent, aplicația e folosită 90 de milioane de utilizatori într-o lună.