• Lupta dintre Texas și guvernul federal asupra controlului graniței SUA-Mexic s-a intensificat.
  • Judecătorii au hotărât, că US Border Patrol poate tăia sau chiar îndepărta gardul de sârmă ghimpată ridicat de Garda Națională din Texas.
  • Expert în geopolitică: Problema cu acest conflict este că ambele părți au dreptate.

Lupta dintre Texas și guvernul federal asupra controlului graniței SUA-Mexic s-a intensificat din cauza adoptării măsurilor agresive pentru a stopa afluxul de imigranți ilegali care traversează frontiera. Judecătorii au hotărât, că US Border Patrol poate tăia sau chiar îndepărta gardul de sârmă ghimpată ridicat de Garda Națională din Texas.

Departamentul de Justiție a susținut că gardul îngreunează activitatea agenților Poliției de Frontieră, deoarece reprezintă un pericol atât pentru imigranți, cât și pentru forțele de ordine.

Alex Georgescu, expert în geopolitică, spune că problema cu acest conflict este că ambele părți au dreptate.

Recomandări

ROUTH A LĂSAT BILETE
STARE DE URGENȚĂ ÎN ISRAEL
SUA IMPUNE RESTRICȚII
BEC ÎL AMÂNĂ PE IOHANNIS
274 DE ZILE PE MARE
NOUA ORDINE MONDIALĂ

„Guvernul federal este cel care are responsabilitatea finală pentru protecția granițelor Nu ar trebui ca alt stat să se apuce să aibă propria sa politică sau să își creeze propriile instalații. Dar în același timp și guvernatorul statului Texas, Grogabet, care a fost și judecător în la Curtea Supremă a statului Tacos, argumentează foarte bine că legea respectivă și prevederea constituțională este legată de un stat care chiar își protejează granițele”, spune Alex Georgescu.

Citește și