• Emmanuel Macron a discutat cu liderul ucrainean, Zelenski, vineri seară.
  • Președintele francez l-a anunțat pe președintele ucrainean că țara sa susține deconectarea Rusiei de la SWIFT.
  • Totodată, Franța va impune sancțiuni proprii împotriva lui Putin.

Emmanuel Macron a anunțat că Franța susține deconectarea Rusiei de la SWIFT și impunerea de sancțiuni împotriva lui Putin

„Tocmai ce am primit un apel de la Emmanuel Macron. Trebuie să spun că el este un prieten adevărat al Ucrainei. Franța este cu noi în cele mai dificile momente. Franța a susținut deconectarea Rusiei de la SWIFT și impunerea unor sancțiuni proprii împotriva lui Putin, aprovizionarea cu arme de apărare. Îți mulțumim, Franța!”, a transmis președintele Zelenski într-un mesaj postat pe pagina sa de Instagram.

„Franţa condamnă cu fermitate decizia Rusiei de a lansa un război împotriva Ucrainei. Rusia trebuie să înceteze imediat operaţiunile militare. Franţa este solidară cu Ucraina. Rămânem alături de ucraineni şi acţionăm împreună cu partenerii şi aliaţii pentru încetarea războiului„, a subliniat Emmanuel Macron.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

În plus, „suntem pregătiţi să continuăm să livrăm echipamente militare şi să acordăm sprijin populaţiei, aşa cum i-am putut comunica preşedintelui Zelenski”, a adăugat Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a anunţat la sfârşitul lunii ianuarie că Franța intenţionează să trimită „mai multe sute” de soldaţi în România, în cadrul unei posibile dislocări NATO. Președintele Macron a mai subliniat că Franţa, ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU şi preşedinte în exerciţiu al Consiliului UE, trebuie să aibă un rol semnificativ în soluţionarea crizei din Ucraina.

Acesta a promis Ucrainei un ajutor economic suplimentar de 300 de milioane de euro, menționând că se află în contact cu autorităţile de la Kiev pentru a le trimite material defensiv de care armata ucraineană are nevoie pentru a respinge ofensiva militară lansată de Rusia.