• Președintele Franței le-a spus oficialilor prezenți să continue să furnizeze arme Ucrainei.
  • Emmanuel Macron a menționat că președintele Zelenski le-a spus despre nevoile pe care le are țara sa.

Linia rămâne aceeași: continuați să furnizați arme defensive și letale Ucrainei”, spune Emmanuel Macron
Șeful statului vorbește după un summit NATO. În unanimitate, Alianța a ales să continue „să furnizeze Ucrainei arme defensive și letale”, a spus Emmanuel Macron.

Președintele Zelenski ne-a spus despre nevoile sale”, a adăugat Emmanuel Macron. Președintele Franței pledează pentru menținerea canalelor de negocieri cu Rusia în vederea detensionării în Ucraina.

Țările G7 au convenit să coordoneze pașii pentru a preveni eludarea sancțiunilor împotriva Federației Ruse, inclusiv în legătură cu operațiunile Băncii Centrale a Federației Ruse cu aur. Țările G7 vor spori sprijinul pentru Ucraina pentru a se confrunta cu Rusia.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

G7 a cerut OPEC și altor producători de petrol și gaze să crească oferta pe piața mondială pentru a reduce dependența țărilor de Federația Rusă.

Emmanuel Macron consideră că lumea este în pragul unei crize alimentare fără precedent. „Franța sprijină rearmarea strategică europeană”, a continuat el. Președintele francez a spus că lasă companiilor franceze alegerea de a decide asupra muncii în Federația Rusă.