• Adunarea Parlamentară a votat cu largă majoritate Acordul de Securitate semnat cu Ucraina.
  • Extrema dreaptă a lui Le Pen s-a abținut.
  • Extrema stângă a votat împotrivă.

După câteva ore de dezbateri furtunoase, deputații francezi au dat undă verde Acordului de Securitate dintre Franța și Ucraina, semnat în urma cu o lună la Paris de Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski.

Emmanuel Macron are mâinile libere în politica de susținere a Ucrainei?

Dezbaterea a avut loc pe fondul creșterii tensiunilor dintre Paris și Moscova și a debutului de campaniei pentru europarlamentare, pe care Putin a anunțat clar că va încercă să le influențeze. El a spus că votul din Parlament va permite clarificarea poziției fiecăreia dintre forțele politice, dar el are în vedere în principal extrema dreaptă a Marinei Le Pen care se afla în acest moment în sondaje cu 13 puncte înainea partidului său.

Susținerea pentru Acordul de Securitate a fost netă, cu 372 de voturi pentru față de 99 împotrivă ale extremei stângi și 101 abțineri din partea extremei drepte.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Attal, care a vorbit în numele majorității, a spus că „A te abține înseamnă a fugi, a trăda ceea ce ne este cel mai prețios, spiritul francez de rezistență. Dacă Ucraina pierde, pierdem și noi, Franța nu se poate sustrage de la responsabilitățile sale” , judecând că „întorcând spatele Ucrainei, întoarcem spatele valorilor noastre”.

Citește și