• Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un război nuclear.
  • Putin a declarat că SUA au înţeles că, dacă ar desfăşura trupe americane pe teritoriul rusesc – sau în Ucraina – Rusia ar trata această mişcare ca pe o intervenţie.
  • Războiul din Ucraina a declanşat cea mai profundă criză în relaţiile Rusiei cu Occidentul de la Criza rachetelor cubaneze din 1962, iar Putin a avertizat de mai multe ori că există riscul unui război nuclear.

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un război nuclear şi că, dacă SUA ar trimite trupe în Ucraina, acest lucru ar fi considerat o escaladare semnificativă a războiului.

Putin, vorbind cu doar câteva zile înainte de alegerile din 15-17 martie, care îi vor oferi încă şase ani la putere, a declarat că scenariul unui război nuclear nu se „grăbeşte” şi că nu vede necesitatea utilizării armelor nucleare în Ucraina.

„Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînţeles, pregătiţi”, a declarat Putin, în vârstă de 71 de ani, la televiziunea Rossiya-1 şi la agenţia de presă RIA, ca răspuns la o întrebare dacă ţara este într-adevăr pregătită pentru un război nuclear.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE
HARRY POTTER DAY

Putin a declarat că SUA au înţeles că, dacă ar desfăşura trupe americane pe teritoriul rusesc – sau în Ucraina – Rusia ar trata această mişcare ca pe o intervenţie.

„(În Statele Unite) există suficienţi specialişti în domeniul relaţiilor ruso-americane şi în domeniul reţinerii strategice”, a spus Putin.

Războiul din Ucraina a declanşat cea mai profundă criză în relaţiile Rusiei cu Occidentul de la Criza rachetelor cubaneze din 1962, iar Putin a avertizat de mai multe ori că există riscul unui război nuclear.

Citește și