Macron obține mână liberă în Parlament pentru Ucraina. Deputații francezi au votat Acordul de Securitate

După câteva ore de dezbateri furtunoase, deputații francezi au dat undă verde Acordului de Securitate dintre Franța și Ucraina, semnat în urma cu o lună la Paris de Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski.

Emmanuel Macron are mâinile libere în politica de susținere a Ucrainei?

Dezbaterea a avut loc pe fondul creșterii tensiunilor dintre Paris și Moscova și a debutului de campaniei pentru europarlamentare, pe care Putin a anunțat clar că va încercă să le influențeze. El a spus că votul din Parlament va permite clarificarea poziției fiecăreia dintre forțele politice, dar el are în vedere în principal extrema dreaptă a Marinei Le Pen care se afla în acest moment în sondaje cu 13 puncte înainea partidului său.

Susținerea pentru Acordul de Securitate a fost netă, cu 372 de voturi pentru față de 99 împotrivă ale extremei stângi și 101 abțineri din partea extremei drepte.

Attal, care a vorbit în numele majorității, a spus că „A te abține înseamnă a fugi, a trăda ceea ce ne este cel mai prețios, spiritul francez de rezistență. Dacă Ucraina pierde, pierdem și noi, Franța nu se poate sustrage de la responsabilitățile sale” , judecând că „întorcând spatele Ucrainei, întoarcem spatele valorilor noastre”.

Citește și

Exit mobile version