• Majoritatea târgurilor de Crăciun din Europa au fost anulate
  • Sunt peste 12 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, în Europa
  • Europa este cea mai afectată în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri

Aglomerația din piețe și târguri face ca ele să se închidă și în Europa de Vest. Sunt și excepții! Madridul este una dintre puținele orașe mari care nu renunță la târgul de Crăciun.

Unde mai mergem de Crăciun prin vestul Europei?

Felix Damian, corespondent Aleph News: „Cele mai cunoscute târguri din Europa se vor închide în acest an din cauza pandemiei. Târgul de Crăciun de la Nuremberg, cel mai tradițional din Germania, a anulat ediția din acest an și același lucru s-a întâmplat cu târgul de la Praga, care va fi reprezentat doar de un pom de Crăciun de 19 metri înălțime. Și nici tradiționalul târg de Crăciun de la Strasbourg, cel mai cunoscut din Franța, nu se mai ține anul acesta, fiind înlocuit cu alte activități”

Situația piețelor în Spania?

Felix Damian, corespondent Aleph News: „Aici regulile diferă de la un oraș la altul, dar de pildă Madridul a interzis un talcioc tradițional – El Rastro, care se face în aer liber și menține în schimb Târgul de Crăciun. Este vorba de târgul tradițional cu articole decorative de sărbători care va fi autorizat anul acest cu jumătate din chioșcurile de până acum. În Andaluzia se dorea interzicerea acestor piețe de vânzători ambulanți, dar administrația și-a dat seama că nu poate face asta micilor producători. Condiția aplicată în această regiune spaniolă este reducerea cu un sfert a numărului de tarabe.”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ce spun comercianții spanioli despre aceste restricții și ce soluții au găsit

Micii producători și vânzători de legume și fructe sunt de regulă familii care trăiesc doar din această muncă. Se mută dintr-un oraș în altul cu marfa proaspată adusă de la agricultori și o vând la prețuri foarte accesibile. Încă din primele luni ale pandemiei, când târgurile au fost interzise, mulți comercianți de legume și fructe au încercat să se adapteze situației și au creat servicii cu livrare la domiciliu ca să nu rămână fără venituri. Alții au decis însă să atace deciziile administrației la Curtea Constituțională și spun că vânzarea în piețe este cel mai sigur comerț în contextul pandemiei actuale.