• Bețișoarele din plastic de unică folosință, bețisoarele de amestecat și majoritatea tăvilor din plastic pentru carne vor fi interzise la vânzare sau la fabricare începând cu 1 octombrie în Noua Zeelandă.
  • ,,În medie, fiecare neozeelandez trimite anual aproximativ 750 kg de deşeuri la groapa de gunoi. Unele produse nu pot fi reciclate şi nu sunt necesare” , a declarat vineri ministrul neozeelandez al Mediului.
  • Alte ambalaje din PVC şi polistiren pentru alimente şi băuturi vor fi interzise de la jumătatea anului 2025.

Vânzarea și fabricarea beţişoarelor de urechi din plastic de unică folosinţă, a beţişoarelor pentru amestecat băuturi şi majoritatea tăvilor din plastic pentru carne vor fi interzise începând cu 1 octombrie în Noua Zeelandă, potrivit agenției Xinhua .

,,Acesta este primul grup de produse din plastic cele mai problematice care vor fi interzise în mai multe etape în următorii trei ani” , a declarat vineri ministrul neozeelandez al Mediului, David Parker, într-un comunicat.

,,Oprirea vânzării acestor produse din plastic va reduce deşeurile la gropile de gunoi, va îmbunătăţi sistemele noastre de reciclare şi va încuraja alternativele reutilizabile sau responsabile pentru mediul înconjurător” , a mai spus el.

Recomandări

IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA
CE RATING DĂ FITCH?
CARE-I MODA ÎN 2025?
UNDE FACI COWORKING?
CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?

Anual un neozeelandez trimite la gunoi aproape 750 kg de deşeuri

,,În medie, fiecare neozeelandez trimite anual aproximativ 750 kg de deşeuri la groapa de gunoi. Unele produse nu pot fi reciclate şi nu sunt necesare” , a mai spus Parker.

,,Acesta este primul grup de produse din plastic care a fost interzis de la interzicerea pungilor de plastic de unică folosinţă în 2019. Asta a însemnat cu peste un miliard de pungi de plastic mai puţin care au ajuns în gropile de gunoi sau în ocean” , a mai spus Parker.

La jumătatea anului 2023, următorul grup de produse din plastic de unică folosinţă care va fi interzis va include farfuriile de plastic de unică folosinţă, boluri, tacâmuri, pungi de plastic de unică folosinţă şi etichete pentru produse necompostabile. Alte ambalaje din PVC şi polistiren pentru alimente şi băuturi vor fi interzise de la jumătatea anului 2025.