• Mai multe ţări din Uniunea Europeană, printre care şi România, au cerut, miercuri, sancţiuni împotriva procurorilor, instanţelor şi funcţionarilor din penitenciarele ruseşti.
  • Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a murit pe 16 februarie într-o colonie penitenciară din Rusia.
  • Demersul este sprijinit şi de Olanda, Franţa, Irlanda şi Danemarca, ceea ce face ca sprijinul total să ajungă la 12 ţări.

Mai multe ţări din Uniunea Europeană, printre care şi România, au cerut, miercuri, sancţiuni împotriva procurorilor, instanţelor şi funcţionarilor din penitenciarele ruseşti în urma morţii celui mai aspru critic al Kremlinului, Alexei Navalnîi, se arată într-un document consultat de Reuters.

O scrisoare trimisă înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, a fost semnată de miniştrii de Externe din Cehia, Estonia, Finlanda, Lituania, Letonia, Polonia, Suedia şi România, relevă sursa citată.

Demersul este sprijinit şi de Olanda, Franţa, Irlanda şi Danemarca, ceea ce face ca sprijinul total să ajungă la 12 ţări.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

„Moartea domnului Navalnîi este încă un semn al represiunii accelerate şi sistematice din Rusia. Acest lucru necesită o acţiune colectivă”, se arată în scrisoarea miniştrilor de Externe.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a murit pe 16 februarie într-o colonie penitenciară din Rusia.

Citește și