• La treizeci de ani de când o mulțime rasistă a atacat migranți și solicitanți de azil în orașul din nord-estul Germaniei, oamenii s-au adunat pentru a-și arăta opoziția față de rasism.
  • Imam-Jonas Dogesch, purtătorul de cuvânt al organizatorilor, a lansat un apel la schimbare, afirmând că legile mai stricte privind azilul au abolit de fapt dreptul la azil.
  • Mii de persoane erau aşteptate pentru a participa la manifestaţii la apelul unei alianţe de asociaţii.

Aproximativ 3.600 de persoane s-au adunat sâmbătă pentru o manifestaţie împotriva rasismului în oraşul Rostock, situat în nordul Germaniei, a indicat poliţia, potrivit presei germane, comemorând violenţele rasiste de acum 30 de ani.

Imam-Jonas Dogesch, purtătorul de cuvânt al organizatorilor, a lansat un apel la schimbare, afirmând că legile mai stricte privind azilul au abolit de fapt dreptul la azil. Refugiaţii sunt în continuare excluşi de la participare la viaţa societăţii, a declarat el.

Există pericolul ca, cu ocazia unei date, oamenii să ţină discursuri, să depună flori, iar apoi să se întoarcă acasă şi să uite de problemă, a spus el.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Rostock își amintește

Mii de persoane erau aşteptate pentru a participa la manifestaţii la apelul unei alianţe de asociaţii. O defilare era prevăzută în cursul zilei.

În august 1992, rezidenţi şi neonazişti au atacat un centru de primire a solicitanţilor de azil din oraş şi un cămin al lucrătorilor vietnamezi, incendiindu-le în timp ce mii de spectatori priveau şi îi aplaudau. Incidentul a fost calificat drept cel mai grav atentat rasist care a avut loc în Germania după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit Dw.com.