Mai multe organizații evreiești din România organizează astăzi o manifestație pașnică, în Parcul Colțea din Piața Universității.

ACTUALIZARE 17 MAI, 09:00: Ambasadorul Israelului, prezent la manifestație, le-a transmis participanților că țara sa nu este „dușmanul palestinienilor, ci luptă pentru a opri teroarea răspândită de Hamas, un grup terorist care face rău atât israelienilor, cât și palestinienilor”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„FREE PALESTINA!” s-a auzit în București

În acest context, zeci de persoane au participat și ieri la un protest pro-palestinian, în capitală, față de operațiunile militare ale Israelului în Fâșia Gaza. Au strigat „Free Palestina!” și au cerut să fie pace în regiune.

Mesajul Jandarmeriei

Jandarmeria Bucureşti a comunicat sâmbătă că are obligația de a asigura măsurile de ordine publică la aceste manifestații, pentru preveni tulburarea liniștii publice.

„Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele recomandări: să manifestaţi paşnic şi civilizat, să vă delimitaţi de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi să semnalaţi jandarmilor prezenţa în zonă a unor astfel de persoane; să manifestaţi înţelegere faţă de măsurile luate şi să evitaţi conflictele de orice natură”, a anunțat instituția.

Palestina cere ajutorul României în conflictul cu Israel

Palestina contează pe ajutorul României pentru a intermedia negocieri de pace.

„România a fost mereu implicată în conflictele din Orientul Mijlociu, a avut o poziție moderată și neutră. Contăm pe poziția României și credem că poate ajuta, are experiența din trecut. Sper că poate juca rolul ăsta din nou”, a declarat ambasadorul Palestinei.

A șaptea zi de lupte

Israelul a bombardat locuința șefului Hamas din Gaza duminică, in timp ce grupul islamist a tras baraje de rachete spre Tel Aviv, ostilitățile întrând în cea de-a șaptea zi fără semne de diminuare, scrie Reuters. Cel puțin 149 de oameni au fost uciși în Gaza de când au început violențele, luni, inclusiv 41 de copii.