• Marți, 6 iunie, are loc cea de-a 14-a zi de proteste împotriva reformei pensiilor.
  • La Paris, sunt așteptați între 40.000 și 70.000 de manifestanți.
  • Marșul a pornit de la Les Invalides, la ora 14.00.

UPDATE. 28 de persoane au fost arestate la Paris, anunță comisariatul de poliție

În timp ce se încheie o nouă zi de manifestații împotriva reformei pensiilor, poliția din Paris a anunțat că 28 de persoane au fost arestate în capitală. În marșul de la Paris au avut loc violențe și focuri de artificii spre finalul zilei.

UPDATE. 900.000 de manifestanți în Franța

Pentru această ultimă zi de acțiune împotriva reformei pensiilor, CGT a anunțat că 900.000 de manifestanți au participat în toată Franța. Aceasta este cea mai scăzută participare înregistrată vreodată. La Paris, sindicatul a numărat doar 300.000 de persoane. Cifrele Ministerului de Interne nu vor fi cunoscute decât ulterior.

UPDATE. 31.000 de manifestanți la Paris, anunță prefectura de poliție

În timp ce ziua de protest împotriva reformei pensiilor se apropie de final, poliția din Paris a anunțat că 31.000 de manifestanți s-au adunat pe străzile capitalei. Încă o dată, aceasta a fost cea mai mică participare înregistrată vreodată. La rândul său, CGT a numărat 300.000 de persoane, adică de zece ori mai multe.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

UPDATE. Ultimele procesiuni sindicale ajung în Place d’Italie, Paris

ȘTIRE INIȚIALĂ

Marți, în Franța, are loc a 14-a zi de mobilizare în semn de protest față de reforma pensiilor, așa cum a cerut federația intersindicală, scrie Le Figaro. La Paris, manifestațiile au început la ora 14.00, la Les Invalides.

6 iunie se anunță a fi o zi decisivă pentru sindicatele care se opun reformei pensiilor propuse de guvern. Aceasta va fi cea de-a paisprezecea zi de conflict de la începutul mișcării. În Franța sunt prevăzute aproximativ 250 de acțiuni, care ar trebui să reunească între 400.000 și 600.000 de persoane, dintre care între 40.000 și 70.000 în capitală, potrivit autorităților.

În această ultimă zi de acțiune, marșul de la Paris se va îndrepta spre Place d’Italie, prin Boulevard du Montparnasse și Avenue des Gobelins.

Un decret a fost semnat în acest weekend de prefectul poliției pariziene, Laurent Nuñez, care autorizează utilizarea dronelor de către forțele de ordine pentru a securiza cortegiul parizian. În plus, 4.000 de jandarmi și polițiști vor fi la fața locului, a anunțat ministrul de interne Gérald Darmanin.

Citește și: